Atrankos šuolių metu įtampa ir jaudulys padarė savo ir, tiek šokant nuo 3 metrų aukščio tramplino, tiek nuo pačio žemiausio, lietuvei nepavyko aplenkti nei vienos iš 20 varžovių.

I. M. Girdauskaitės šuoliai nuo 3 metrų tramplino buvo įvertinti 175,35 balo suma, tuo tarpu už šuolius nuo 1 metrų tramplino teisėjai vienai jauniausių čempionato dalyvių skyrė 179,45 balo.

Pasak pačios šuolininkės, savo pasirodymu čempionate džiaugtis nėra kuo, tačiau ji tiki, kad viskas dar yra priešakyje.

„Rezultatus vertiname blogai. Per treniruotes viskas gavosi, tačiau varžybų metu visiškai niekas nepavyko taip, kaip norėjome. Pasirodžiau tikrai ne pagal savo galimybes, tačiau tikiuosi, kad čempionate sukaupta svarbi patirtis padės ateityje pasirodyti kur kas geriau“, - vylėsi Ieva Marija Girdauskaitė.

Europos čempionate balus skyrusių teisėjų tarpe dirbo teisėja iš Lietuvos Alė Pikturnienė, kuriai buvo patikėta teisėjauti ir prestižinę šuolių į vandenį rungtį – vyrų šuolius nuo 10 metrų bokšto.

Stebėjusi I. M. Girdauskaitės pasirodymą, A. Pikturnienė taip pat pripažino, kad sportininkė savo potencialo nepademonstravo.

„Tikrai Indrė galėjo pasirodyti geriau. Gaila, kad koją pakišo jaudulys. Stebėjau treniruotes, mačiau galimybes, bet varžybų metu, deja, atsiskleisti nepavyko. Sunku šiuo metu kažką daugiau pasakyti, vis dar tebeverda emocijos“, - sakė A. Pikturnienė.

Tiesiai iš Kijevo I. M. Girdauskaitė su trenere išvyko į Rusiją tęsti pasiruošimą pasaulio vandens sporto šakų čempionatui, kuris Vengrijos sostinėje Budapešte prasidės liepos mėnesio antroje pusėje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)