Sekmadienį vėlai vakare tūkstančius aistruolių talpinančioje arenoje Sigitas Gaižauskas (svorio kategorija 71-75 kg) antrame raunde smūgiuodamas alkūne pasiuntė į nokautą čeką Andrejų Marvaną ir iškovojo čempionato auksą.

Lietuvos Muay Thai sąjungos (LMS) generalinis sekretorius Nerijus Lukšas pasakojo, kad lietuvis turėjo galimybę baigti kovą ir pirmame raunde, tačiau po galingo smūgio čekas sugebėjo atsistoti ant kojų ir tęsti kovą.

„Aš esu labai laimingas. Labai jaudinausi, nes pirmą kartą dalyvauju Europos čempionate. Negaliu patikėti, kad pavyko pasiekti tai, ko norėjau. Kiekvieną kartą į ringą ėjau kaip į karą, man buvo labai svarbu laimėti, nes kovojau už Lietuvą“, – iš karto po pergalės emocijomis tryško S. Gaižauskas.

LMS generalinis sekretorius N. Lukšas džiaugėsi, kad pirmas Europos čempionatas buvo sėkmingas ir vienintelei delegacijoje merginai Vaidai Masiokaitei. Nors finale ji turėjo pripažinti portugalės Marisos Pireses pranašumą, lietuvė prieš ją atsilaikė visus tris raundus po tris minutes.

„Sidabro medalis – puikus pasiekimas. Vaida kovotojos karjerą pradėjo labai neseniai, todėl visos didžiosios pergalės dar prieš akis. Ji pirmą kartą dalyvavo tokio lygio varžybose, todėl iškovota antra vieta yra puikus debiutas“, – kovotoją gyrė N. Lukšas.

Dar trys sportininkai po itin atkaklių kovų iškovojo bronzos medalius. Jaunių iki 18 metų varžybose startavusiems Martynui Jasiūnui (svorio kategorija 67 - 71 kg) ir Rokui Petraičiui (57 - 60 kg) pusfinaliuose teko kautis su Baltarusijos atstovais. N. Lukšo teigimu, lietuviai su varžovais lygiaverčiai kovojo iki paskutinių sekundžių, tačiau teisėjų sprendimu pergalės atiteko baltarusiams.

„Roko varžovas buvo pasaulio jaunimo čempionas Romanas Daunoras. Jam iškrito šiek tiek nepalankūs burtai, nes ši kova tikrai buvo verta finalo. Martynas puikiai kovojo su Žora Akopianu. Abu šie sportininkai padarė viską ką galėjo, tiesiog pritrūko šiek tiek sėkmės“, – sakė N. Lukšas.

Įveikti varžovo, italo Eriko Cunialo nepavyko ir vyrų varžybų finale kovojusiam Mantvydui Švėgždai (81 - 86 kg). Jis taip pat turėjo tenkintis bronzos medaliu.

Vertindamas šį Europos čempionatą Lietuvos delegacijos vadovas N. Lukšas sakė, kad visi sportininkai pateisino lūkesčius. Tai, kad jie visi iš Lenkijos grįžta su medaliais yra ženklas, kad Lietuvos Muay Thai kovotojų lygis yra tikrai labai aukštas.

Europos Muay Thai čempionate Krokuvoje varžėsi beveik 500 sportininkų iš 40 šalių.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)