Lydimi Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidento Eimanto Skrabulio ir generalinės sekretorės Nijolės Medvedevos, savivaldybėje apsilankė ELAA naujai išrinktas prezidentas Sveinas Arne Hansenas, Estijos lengvosios atletikos asociacijos prezidentas Erichas Teigamagie, Latvijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Guntis Zalitis ir viceprezidentas Intas Pujatis.

„Norime pristatyti tą regioną, kur tamprus miesto ir lengvosios atletikos federacijos bendradarbiavimas jau duoda rezultatų. Būtent todėl Lietuvą pristatome per Palangos prizmę. Tai yra teigiamas pavyzdys, galbūt paskatinsiantis ieškoti ir kitų bendradarbiavimo galimybių, pavyzdžiui, sporto stovyklų organizavimo ar kitų“, – apie susitikimo su miesto vadovais tikslą kalbėjo E. Skrabulis.

Savivaldybėje svečiams buvo pristatyti Palangoje įgyvendinami miesto infrastruktūros plėtros projektai. Meras informavo, jog Palangos miesto prioritetai yra trys: sporto, sveikatingumo ir pramogų plėtra, o šiomis kryptimis jau yra intensyviai dirbama. Juo labiau kad kurorte, kaip pabrėžė Š. Vaitkus, yra puikiai išplėtota apgyvendinimo ir viešojo maitinimo paslaugų bazė, o sporto atstovams, planuojantiems sporto stovyklas ar daug sportininkų ir žiūrovų pritrauksiančius renginius, tai yra labai aktualu.

Vėliau svečiai, lydimi Š. Vaitkaus ir R. A. Mikalkėno, apsilankė baigiamoje rekonstruoti Palangos koncertų salėje, restauruotame Birutės parke, universaliame sporto komplekse, apžiūrėjo ir prieš keletą mėnesių rekonstruotą miesto stadioną, atitinkantį visus tarptautinius lengvosios atletikos standartus.

„Tai yra puiku“, – apžiūrėjęs sporto kompleksą bei stadioną, sakė ELAA prezidentas S. A. Hansenas.

Europos lengvosios atletikos asociacijos atstovai Palangoje viešėjo dvi dienas – spalio 5-6 d. Šio vizito metu buvo aptariamos Baltijos šalių regiono lengvosios atletikos vystymo problemos ir perspektyvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją