Moterų svorio kategorijos iki 55 kg. ketvirtfinalyje R. Pivoriūnaitė įveikė ukrainietę Alioną Veresniak, o Diana Mačiūtė – kitą ukrainietę Anastasiją Eismunt. Deja, D. Mačiūtė šioje kovoje patyrė traumą, pusfinalyje negalėjo kovoti su vengre Zsofia Szabo ir turėjo tenkintis bronzos apdovanojimu.

Tuo metu R. Pivoriūnaitė pusfinalyje nugalėjo ispanę Isis Pinillą, o finale palaužė Z. Szabo ir džiaugėsi čempionės titulu.

Svorio kategorijoje iki 65 kg. Rūta Brazdžionytė ir Inga Mikštaitė pasirodė tiesiog tobulai – abi pateko į finalą. Pakeliui R. Brazdžionytė nugalėjo švedę Johanną Rapp ir vengrę Lidią Kormondi, o I. Mikštaitė – belgę Elise Notele ir švedę Cecilią Wallin.

Kovoje dėl čempionės titulo labiau patyrusi I. Mikštaitė įrodė savo pranašumą prieš jaunesnę tautietę ir dar kartą džiaugėsi stipriausiosios titulu.

Moterų svorio kategorijoje virš 65 kg. Nora Vaznelytė ketvirtfinalyje nugalėjo ukrainietę Anastasiją Chrustaliovą, pusfinalyje – lenkę Agatą Kaliciak, bet finale turėjo pripažinti daugkartinės Europos čempionės Csenge Szepesi pranašumą.

Vyrų svorio kategorijoje iki 80 kg. Vytautui Cėplai nepavyko įgyvendinti savo tikslo prasibrauti į finalą. Ketvirtfinalyje patyręs vilnietis turėjo pripažinti šveicaro Saschos Decosterd'o pranašumą.

Svorio kategorijos iki 90 kg. ketvirtfinalyje taip pat krito Juras Sokolovas – jį įveikė vengras Zsoltas Baloghas.

Vis dėlto kitas lietuvis – V. Gudauskas – šioje kategorijoje pademonstravo įspūdingą sportinę formą ir nušlavė nuo savo kelio visus varžovus. Ketvirtfinalyje lietuvis nokautavo azerbaidžanietį Turaną Širinovą, pusfinalyje nugalėjo lenką Mareką Wolny, o finale jau per pirmąsias 3 min. įrodė savo pranašumą prieš bulgarą Vasilį Vangelovą.

Svorio kategorijos virš 90 kg. ketvirtfinalyje Eventas Gužauskas įveikė bulgarą Dimitarą Trampovą, o Lukas Kubilius – daną Brianą Jakobseną. Deja, pusfinalyje abu lietuviai patyrė pralaimėjimus ir turėjo tenkintis trečiosiomis pozicijomis. E. Gužauską per žingsnį nuo finalo sustabdė lenkas Maciejus Mazuras, o L. Kubilių – gyva kiokušin legenda bulgaras Valerijus Dimitrovas, netrukus net 13-ąjį kartą tapęs Europos čempionu.

Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) garbės prezidentas Romas Vitkauskas mūsų sportininkų pasirodymą Europos čempionate įvertino gerai.

„Neįmanoma nesidžiaugti titulais ir iškovotais medaliais. Visi mūsų sportininkai šaunuoliai, tačiau itin norėčiau pasidžiaugti Rita ir Valdemaru. Jiems visas kovas teko kovoti su labai rimtais varžovais, aukščiausio lygio turnyrų prizininkais, bet jie įrodė savo jėgą ir pelnytai tapo Europos čempionais. Taip pat norėčiau išskirti Raimundą Paškauską, kuris vakar iškovojo sidabro medalį katos rungtyje. Jis yra jau 11 kartų Europos čempionato prizininkas, 2 kartus – čempionas. Tokiame amžiuje išlaikyti puikią sportinę formą... Didžiausia pagarba“, – sakė LKKF vadovas.

Europos čempionato prizininkai:

Moterys

Iki 55 kg

1. Rita Pivoriūnaitė (Lietuva; gim. 1988; klubas „Saulės ženklas“)
2. Zsofia Szabo (Vengrija)
3. Diana Mačiūtė (Lietuva; 1980; „Okinava“), Isis Pinilla (Ispanija)

Iki 65 kg

1. Inga Mikštaitė (Lietuva; 1980; „Kariai“)
2. Rūta Brazdžionytė (Lietuva; 1991; „Argus“)
3. Lidia Kormondi (Vengrija), Cecilia Wallin (Švedija)

Virš 65 kg

1. Csenge Szepesi (Vengrija)
2. Nora Vaznelytė (Lietuva; 1988; „Rifas“)
3. Viviava Chirila (Rumunija), Agata Kaliciak (Lenkija)
9. Brigita Gustaitytė (Lietuva; 1994; „Budora“)

Vyrai

Iki 70 kg

1. Laša Chačapuridzė (Gruzija)
2. Andrejus Zinčenka (Gruzija)
3. George Suciu (Rumunija), Gaboras Rozsa (Vengrija)
9. Aivaras Dadura (Lietuva; 1987; „Shin“), Jonas Eimontas (Lietuva; 1988; „Saulės ženklas“)

Iki 80 kg

1. Marius Ilasas (Rumunija)
2. Tengizas Bastojanis (Gruzija)
3. Gerardas Will (Lenkija)
3. Sascha Decosterd'as (Šveicarija)
5-8. Vytautas Cėpla (Lietuva; 1985; „Saulės ženklas“)
9. Justinas Kvietka (Lietuva; 1992; „Rifas“)

Iki 90 kg

1. Valdemaras Gudauskas (Lietuva; 1993; „Shin“)
2. Vasilis Vangelovas (Bulgarija)
3. Marekas Wolny (Lenkija), Zsoltas Baloghas (Vengrija)
5-8. Juras Sokolovas (Lietuva; 1995; „Argus“)

Virš 90 kg

1. Valerijus Dimitrovas (Bulgarija)
2. Maciejus Mazuras (Lenkija)
3. Eventas Gužauskas (Lietuva; 1995; „Shodan“), Lukas Kubilius (Lietuva; 1983; „Shodan“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)