Pirmoje 100 metrų barjerinio bėgimo rungtyje penkta su geriausiu sezono rezultatu (14,25 sek.) pirmame bėgime finišavo Austra Skujytė.

Bendroje įskaitoje lietuvė su 943 taškais užėmė aštuonioliktą vietą.

Antroje rungtyje – šuoliuose į aukštį – A. Skujytė (1,80 m; 978 tšk.) pakartojo geriausią sezono rezultatą, pasidalijo antrą-trečią vietas su vengre Gyorgyi Zsivoczky-Farkaš bei su 1921 tašku iš aštuonioliktos vietos pakilo į dešimtą tarp dvidešimties kovą tęsiančių sportininkių.

A. Skujytė laimėjo trečiąją – rutulio stūmimo – rungtį ir bendroje įskaitoje su 2870 taškais pakilo į trečią vietą tarp dvidešimties dalyvių.

Rutulio stūmimą lietuvė laimėjo taip pat su geriausiu sezono rezultatu – 16,31 m (16,03 m-16,31 m-15,91 m), aplenkusi visas varžoves.

Ketvirtoje rungtyje – 200 m bėgime – lietuvė aplenkė vos vieną varžovę (26,69 sek.; 738 tšk.), buvo aštuoniolikta ir bendrojoje įskaitoje su 3608 taškais iš trečios pozicijos nukrito į septintą.

Po ketvirtosios rungties septynkovės varžybų lyderės poziciją susigrąžino olandė Anouk Vetter (3882 tšk.), aplenkusi prancūzę Antoinettę Naną Djimou (3786 tšk.), o į trečiąją vietą pakilo austrė Ivona Dadič (3715 taškų).

Šeštadienį Europos čempionate septynkovininkės šoks į tolį, mes ietį bei varžysis 800 m bėgime.

A. Skujytė: viską parodys šuoliai į tolį

„Sugrąžinus prieš kelerius metus buvusią sportinė formą, būtų galima kovoti dėl aukso medalio“, – atsiduso A. Skujytė.

„Šiaip smagu vėl būti tarp lyderių, tik gaila, kad toks žiauriai geras arkliukas, kaip šuoliai į aukštį, dar negrįžo. Atrodo, kad norisi ir gali, bet dar kažkaip nepavyksta“, – šyptelėjo A. Skujytė.

„Šiandien tikėjausi daugiau peršokti į aukštį, nes aukštis ir tolis nemažai taškų duoda. Žiūrėsime, kaip rytoj seksis šuoliai į tolį. Po trijų rungčių viskas buvo labai optimistiškai, bet 200 m pagniuždė“, – sakė lietuvė.

A. Skujytė vis dar neturi olimpinio normatyvo, o norint užsitikrinti kelialapį į Rio reikia surinkti 6200 taškus. Kadangi normatyvų dar neįvykdė 32 sportininkės, o toks yra minimalus daugiakovininkių skaičius olimpiadoje, norint vykti į Braziliją gali užtekti 6130-6150 taškų.

„Tikslas yra padaryti maksimumą, ką aš galiu. Gali visaip planuoti, dėliotis, bet... Pavyzdžiui, rutulio stūmime buvau tikrai geriau pasiruošusi, bet ne visada gali išplėšti tą rezultatą. Planas toks, kad pasiekčiau maksimumą, o ką tai atneš, tą. Arba uždarysime sezoną, arba... neuždarysime“, – nusijuokė A. Skujytė.

Beje, varžybų išvakarėse lietuvę tradiciškai tikrino dopingo kontrolieriai. Šįkart buvo tikrinamas lengvaatletės kraujas, tad procedūra užtruko kur kas greičiau nei imant šlapimo mėginį.

„Juokiuosi, kad kaip aš, tai būtinai turi kas nors. Nedavė išsimiegoti, – juokėsi A. Skujytė. – Kol kas po pirmos varžybų dienos dar nepriėjo, gal daugiau ir nepasikartos Londono istorija. Nors prieš bėgant 200 m, kai ėjau į tualetą, galvojau, ar gerai čia darau, ar ne.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)