Lietuvis vyrų svorio kategorijos iki 94 kg rovimo rungtyje iškėlė 182 kg sveriančią štangą ir, tapęs varžybų lyderiu, mėgino kelti 189 kg svorį bei buvo netoli sėkmės.

A. Didžbalis įspūdingai pasirodė ir stūmimo rungtyje, kur jam pakluso tiek 217, tiek 221 kg. Tokiu būdu jis iškovojo auksą dvikovėje su 403 kg ir du mažuosius auksus rovimo bei stūmimo rungtyse, kurias abi laimėjo.

Po paskutinių dviejų lemiamų stūmimų A. Didžbalis atliko savo firminį džiaugsmo šokį – atbulinį salto.

Emocingąjį savo auklėtinį po istorinės pergalės puolė sveikinti jo treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Antras liko nepatenkintas 17-metis rusas Chetagas Chugajevas (399 kg: 180 + 219), abiejose rungtyse A. Didžbaliui nusileidęs vos po 2 kg.

Bronza atiteko baltarusiui Aleksandrui Venskeliui – 386 kg (177 + 209).

Kitas mūsiškis 22-ejų metų Žygimantas Stanulis rovimo rungtyje įveikė 174 kg štangą ir buvo šeštas, išstūmė 195 kg ir buvo devintas, o dvikovėje užėmė galutinę septintą vietą (369 kg).

Pergalingas A. Didžbalio štangos stūmimas ir atbulinis salto – vaizdo įraše nuo 11:50 min.:

Europos čempioną A. Didžbalį pasveikino prezidentė ir premjeras

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Aurimą Didžbalį, tapusį aukso medalio laimėtoju Gruzijoje vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate. Pasak prezidentės, aukso medalis – tai aukščiausias stiprybės ir ištvermės įvertinimas, kuris dar kartą įrodo Lietuvos sportininkų jokių sunkumų nepaisantį ryžtą.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat pasveikino A. Didžbalį.

„Lietuva nuo seno garsėja stipriais ir ryžtingais vyrais. Žaviuosi Jūsų geležine valia, džiaugiuosi iškovotu auksu, dėkoju už mūsų Tėvynės garsinimą ir linkiu sėkmės ateities varžybose“, – sakoma premjero sveikinime.

Aurimas Didžbalis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (328)