Tai - aukščiausia pozicija Europos čempionato estafečių varžybose šalies biatlono istorijoje.

Auksą iškovojo Rusijos atstovai (1 baudos ratas + 9 papildomi šoviniai), tarp kurių buvo ir Sočio žiemos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Jevgenijus Garaničevas. Sidabras atiteko Slovakijos ketvertui (0+5), kuris nuo rusų atsiliko tik 0,1 sek. Bronzą pelnė Norvegijos komanda (0+12), nuo nugalėtojų atsilikusi 1 min. 4,1 sek. Į aštuonetą dar pateko Vokietija, Bulgarija, Prancūzija, Austrija ir Italija.

Lietuvos atstovai (1+8), nuo nugalėtojų atsilikę 4 min. 4,7 sek., aplenkė septynių šalių biatlonininkus - Švedijos, Čekijos, Baltarusijos, Šveicarijos, Kazachstano, Suomijos ir Rumunijos. Iš mūsų šalies atstovų baudos ratą teko įveikti tik trečiam startavusiam T. Kaukėnui.

Lietuvos komanda po pirmo estafetės etapo (N. Kočergina) buvo dvylikta, o po antro (N. Paulauskaitė) - vienuolikta. Trečiame etape lietuviai po T. Kaukėno pirmo šaudymo pakilo į aštuntą vietą, tačiau po antro - nukrito viena pozicija žemyn.

Paskutinis startavo K. Dombrovskis. Po pirmos jo šaudymo serijos Lietuvos komanda vėl pakilo į aštuntą vietą. Joje lietuviai išsilaikė ir po antro šaudymo. Iki finišo likus šiek tiek daugiau nei vienam kilometrui, K. Dombrovskį aplenkė italas Giuseppe Montello.

„Smagu būti netoli geriausiųjų, bet tai ne pasaulio čempionatas, todėl nesu linkęs labai sureikšminti šio rezultato“, - po finišo sakė T. Kaukėnas. - Žinoma, gera pradžia priduoda daugiau gerų emocijų ir pasitikėjimo prieš kitus startus Tiumenėje ir kovo 3-ią dieną Norvegijoje prasidėsiantį pasaulio čempionatą.“

Beje, už lietuvius mažiau papildomų šovinių išnaudojo tik slovakai (5) ir vokiečiai (7).

Ketvirtadienį moterų 7,5 km lenktynėse (64 dalyvės) Lietuvai atstovaus N. Paulauskaitė ir N. Kočergina, o 10 km vyrų lenktynėse (79 dalyviai) - Vytautas Strolia, K. Dombrovskis ir T. Kaukėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)