„Biatlonas „senstantis“ sportas, o geriausių pasaulio biatlonininkų amžiaus vidurkis yra 30 metų ir daugiau. Tai užkerta kelią jaunimui prasimušti į vadinamąją elito grupę, - Europos pirmenybių išvakarėse DELFI paaiškino Lietuvos biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas. – Kol kas Lietuvai toks suskirstymas pagal amžių yra naudingas, bet jau kitais metais gali kilti problemų.“

Baškirijos sostinėje Lietuvos rinktinės vadovai didžiausia viltis sieja su tik ką sėkmingai pasaulio pirmenybėse Pietų Korėjoje pasirodžiusia ir trečiadienį 25-ąjį gimtadienį šventusia Diana Rasimovičiūtė.

„D. Rasimovičiūtės rezultatus pasaulio čempionate vienareikšmiai vertiname tik gerai. 11-oji jos vieta sprinte – aukščiausias iškovojimas nepriklausomos Lietuvos biatlono istorijoje. Ufoje ji vienintelė startuos moterų grupėje ir viliamės, kad visose programos rungtyse - sprinte, persekiojime ir individualiose lenktynėse.

Tai jos paskutinis startas U-26 kategorijoje, todėl slapta tikimės, kad Diana išnaudos paskutinį šansą ir iš tolimosios Rusijos atveš medalį“, - prognozavo Lietuvos biatlono vadovas.

Europos biatlono čempionate merginų jaunimo (iki 22-ejų metų amžiaus, junior) grupėje Lietuvai atstovaus 20-metė Lina Kreivėnaitė ir 19-metės Aliona Sosunova bei Anastasija Baranovskaja.

„Merginų meistriškumas dar gerokai skiriasi nuo lyderės D. Rasimovičiūtės pajėgumo. Linkėtume joms aplenkti nors pusę dalyvių. Kokiose rungtyse toliau jos varžysis priklausys nuo pasiektų rezultatų. Mūsiškės paskutinę čempionato dieną kovos ir prestižinėje estafetės 3 po 6 km rungtyje“, - DELFI sakė A. Daugirdas.

Vaikinų grupėje Lietuvos rinktinės spalvas gins 20-mečiai Mindaugas Kovoliūnas ir Vitalijus Afanasjevas bei 18-metis Rokas Suslavičius.

„Vaikinams tai bus geras jėgų patikrinimas ir galimybė įgyti patirties. Deja, neturime ketvirto pajėgaus šios amžiaus grupės biatlonininko, kad Lietuvos rinktinė galėtų startuoti ir estafetės 4 po 7,5 km rungtyje“, - DELFI teigė LBF prezidentas.

Nepaisant ekonominės krizės, LBF savo lėšomis sugebėjo deleguoti šalies rinktinę į Rusijos tolimąją Uralo sritį.

„Gaila, kad geri Lietuvos biatlono rezultatai sutapo su finansine ir ekonomine krize. Biatlono finansavimas tiesiogiai priklauso nuo sportininkų pasiekimų. Nei olimpinis sporto centras (LOSC), nei Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) specialiai neskyrė lėšų Europos čempionatui, nes mano, kad tai išskirtinis Lietuvos biatlono federacijos reikalas. Mes sportininkus išsiuntėme į Rusiją federacijos sąskaita ir kooperuotų lėšų dėka“, - kalbėjo A. Daugirdas.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Moterys:

Diana Rasimovičiūtė;

Merginos:

Lina Kreivėnaitė, Aliona Sosunova ir Anastasija Baranovskaja;

Vaikinai:

Mindaugas Kovoliūnas, Vitalijus Afanasjevas ir Rokas Suslavičius

Vyriausias rinktinės treneris: Stanislavas Sabaliauskas;

Trenerio asistentas: Karolis Zlatkauskas.

Varžybų programa:

Vasario 28 d. moterų ir merginų 7,5 km sprintas; vaikinų 10 km sprintas;

Kovo 1 d. moterų ir merginų 10 km persekiojimo lenktynės; vaikinų 12,5 km persekiojimo lenktynės;

Kovo 3 d. moterų 15 km ir merginų 12,5 km individualios lenktynės; vaikinų 15 km individualios lenktynės;

Kovo 4 d. merginų estafetė 3 po 6 km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją