Apmaudu, kad E. Meleckio auksiniai ir Donaldo Bleiferto bronziniai taškai, kuriuos pastarasis iškovojo pirmajame privalomame pratime, nepritempė trečiojo įskaitinio komandos piloto Arvydo Kačanausko rezultato iki bendros komandinės trečios vietos. Arvydui, kaip ir kitam jo komandos draugui Šarūnui Staniuliui, sunkiai sekėsi paskutinieji, vadinamieji tamsūs pratimai, kuriuos visi pilotai apsiskraido tik išvakarėse ir tai ne ore, o mintyse.

Žvelgiant į pirmųjų programų teisėjų vertinimus net mums Lietuvoje buvo aišku, kad absoliutaus čempiono titulą ir komandinį auksą pasiglemš žavus prancūzų jaunimas.

Iš tiesų visa Prancūzijos komanda skrido puikiai ir kiekvieno piloto surinkti taškai pretendavo į komandinį auksą: Jenas-Maxas Vaultieras – absoliutus Europos čempionas (10041,33 taškai), Benoitas Faictas – absoliutus Europos bronzos medalio laimėtojas (9794,28 taškai), Thomas Libaudas – trečiojo tamsaus pratimo vicečempionas (9706,88 taškai ir 5 vieta bendroje įskaitoje), Loicas Lovicourtas – bronzos medalio laimėtojas trečiajame tamsiame pratime (9636,59 taškai ir 8 vieta bendroje įskaitoje) bei Martinas Lerouxas-Dennebouy (9543,04 taškai ir 11 vieta bendroje įskaitoje).

Antroji komandinė vieta mandagiai buvo užleista padangės šeimininkams rumunams, kuriuos jau keleri metai treniruoja Jurgis Kairys. Šio meistro auklėtinis Laslo Ferenczas tapo Europos vicečempionu (9979,66 taškai).

Na, o į trečiąją ir tolesnes vietas su panašiu skraidymo technikos lygiu pretendavo net penkios komandos. Praeityje nenugalimus rusų lyderius visąlaik lenkė Ukrainos, Didžiosios Britanijos ir net Lenkijos pilotai. Tik antroje varžybų dalyje rusų akrobatai atsigriebė ir šiek tiek priartėjo prie Ukrainos bronzinio komandos rezultato. Didžiosios Britanijos komandos 5 vietą nulėmė vienintelės visame čempionate dalyvavusios moters Emily Collett stabilūs taškai. Lenkija liko 6 ir Lietuva – 7 vietose. Paskutinieji buvo šveicarai.

Kitų šalių (Belgijos, Italijos, Liuksemburgo ir Monako karalystės) pilotai dalyvavo tik asmeninėse įskaitose.

Susumavus visų pratimų rezultatus E. Meleckis ir D. Bleifertas stojo greta vienas kito į 9 ir 10 vietas Europos stipriausiųjų pilotų sąraše. Debiutantai Arvydas Kačanauskas buvo 40-as ir Šarūnas Staniulis – 44-tas.

Varžybos nepraėjo be incidentų: atlikęs varžybų skrydį nesėkmingai tūpė Lenkijos rinktinei atstovaujantis sportininkas Bartekas Pyzikas – lūžo jo pilotuojamo lėktuvo „Extra300L“ važiuoklė. Laimei, pilotas nenukentėjo, varžybos buvo tęsiamos toliau.

„Esame gilias aviacines tradicijas turinti valstybė, todėl darome viską, kad Lietuvos vėliava kiltų visose tarptautinėse akrobatinių skrydžių varžybose, – sakė Lietuvos rinktinės narys, Vilniaus Dariaus ir Girėno Aeroklubo viršininkas D. Bleifertas. – Dar kartą pademonstravome, kad esame pajėgūs varžytis ir nugalėti tokių šalių kaip Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos sportininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)