Į Rumunijoje vyksiantį 9-jį Europos Akrobatinio skraidymo čempionatą akrobatiniais lėktuvais Su-26M ir Extra 300L išskrido lakūnai Eltonas Meleckis ir Šarūnas Staniulis. Iki varžybų vietos istoriniame Devos aerodrome jiems teko įveikti daugiau nei 1400 km atstumą. Skrydžio metu, pilotams teko pasipildyti degalais Liubline, perskristi Zakopanes kalnus bei įveikus dalį Vengrijos tūpti Rumunijos Deva aerodrome. Kiti du, Lietuvą atstovaujantys pilotai Donaldas Bleifertas ir Arvydas Kačanauskas varžybų vietą pasiekė automobiliu.

„Įveikti tokį atstumą kiekvienam pilotui nėra lengvas išbandymas. Keičiantis gamtinėms sąlygoms, skrydis reikalauja didelio susikaupimo, ir greitos reakcijos, todėl esant tokioms sąlygoms, tolimoje kelionėje atsirandantis nuovargis dar padvigubėja. Džiaugiamės, kad pilotai varžybų vietą pasiekė sėkmingai ir jau pradėjo paskutines treniruotes prieš čempionatą“, – pasakoja Lietuvos Akrobatinio skraidymo federacijos prezidento pareigas einantis Eugenijus Raubickas.

Į akrobatinio skraidymo čempionatą, kartu su komanda išvyko ir du tarptautinės kategorijos teisėjai Violeta Gedminaitė ir Vytautas Tautkevičius, kurie kartu su tarptautine teisėjų kolegija vertins dalyvių pasirodymus.

Čempionate jau yra užsiregistravę virš 50 lakūnų iš 13 šalių. Varžybų metu kiekvienas pilotas turės atlikti privalomą (kvalifikacinę) programą, laisvąjį pratimą bei nežinomą programą.

9-asis Europos Akrobatinio skraidymo čempionatas vyks istoriniame Deva aerodrome, kuris šiais metais mini 90 metų jubiliejų. Deva – miestas vakarų Rumunijoje, Transilvanijoje, Murešo upės kairiajame krante. Hunedoaros apskrities administracinis centras. Rašytiniuose šaltiniuose Deva minima nuo 1269 m. Čempionatas prasidės liepos 23 d., todėl Lietuvos komanda spės ne tik pailsėti po varginančios kelionės bet ir atlikti keletą treniruočių prieš čempionatui prasidedant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)