Pirmame mače Elektrėnų ekipai gerą toną varžyboms davė trys greiti Povilo Verenio įvarčiai, po kurių „Energija“ pirmavo rezultatu 3:0. Vėliau P. Verenio komandos draugai pratęsė pradėtą darbą bei mušė vieną įvartį po kito.

Lengvos pirmosios rungtynės padarė meškos paslaugą vos dvi gynėjų poras bei viso vos šešiolika ledo ritulininkų bei du vartininkus į Žlobiną atsivežusiai „Energijai“.

Vos kelis vyresnius žaidėjus išvykoje turėjęs Elektrėnų klubas antrose rungtynėse nesusitvarkė su savimi – nors „Metallurg“ ekipa sulaukė vieno žaidėjo pastiprinimo iš stipriausioje Baltarusijos „Extraliga“ lygoje rungtyniaujančios pagrindinės Žlobino komandos, tačiau didžiausia bėda antrose rungtynėse buvo patys „Energijos“ ledo ritulininkai.

„Po pirmųjų rungtynių ant ledo išėjome tikėdamiesi lengvos pergalės, todėl taip ir gavosi“, – pagrindinę pralaimėjimo priežastį įvardino „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius. „Tai mūsų sena problema, kuomet po gerų rungtynių, kitą dieną su ta pačia komanda išeiname save pervertinę ir patiriame pralaimėjimą“.

Nors „Energija“ antrose rungtynėse po pirmo kėlinio atsiliko 0:2, tačiau A. Bendžiaus tikslių smūgių dėka dar antrojo kėlinio viduryje atstatė lygybę (2:2).

„Antrame kėlinyje nusiteikimas jau buvo kitoks, tačiau rungtynių pabaigoje neišnaudojome daugybės gerų progų. Taip pat pritrūko jėgų, nes turėjome vienu penketu mažiau žaidėjų“, – kalbėjo A. Bendžius.

„Energijos“ gretose debiutavo kelis metus Švedijoje praleidęs, tačiau dėl gausybės vartininkų vienoje komandoje pasireikšti negaudavęs 17-metis Elvinas Karla.

Lietuvos jaunių (U-18) rinktinėje praėjusį sezoną debiutavęs E.Karla mano, kad trys taškai po išvykos iš Žlobino yra geras rezultatas, o skaudi pamoka pravers ateityje.

„Rungtynių lygis buvo toks, kokio ir tikėjausi – baltarusių žaidėjai yra greiti ir labai individualiai stiprūs, taip pat žaidžia agresyviai. Pirmose rungtynėse pavyko labai gerai išnaudoti savo progas, o ir nelabai sekėsi jų vartininkui. Antrose rungtynėse tinkamai neįvertinome varžovų, gavome nereikalingų baudos minučių, todėl ir pralaimėjome“, – apie pirmąsias oficialias rungtynes kalbėjo vartininkas E. Karla.

E. Karla daugiau nei 76 žaidimo minutes jautėsi užtikrintai, tačiau praleisti du įvarčiai antrųjų rungtynių pirmo kėlinio pabaigoje išmušė vartininką iš vėžių, todėl prireikė laiko vėl susikoncentruoti.

„Per pirmąsias rungtynes jaučiausi labai gerai, buvau užtikrintas savo veiksmuose. Sulaukiau didelės pagalbos iš komandos, o tai man labai padėjo įsilieti į žaidimą. Antras rungtynes taip pat pradėjau užtikrintai, tačiau tie du praleisti įvarčiai per keturias minutes išmušė iš vėžių. Po jų man prireikė šiek tiek laiko vėl tinkamai susikoncentruoti. Šnekant bendrai, manau, kad su komanda per šias dvejas rungtynes nuveikėme gerą darbą, o iš klaidų pasimokysime ir ateityje jų nebekartosime“, – pasakojo E. Karla.

Vienas iš vyriausių „Energijos“ žaidėjų buvusių Žlobine, 27-erių Vytautas Jagelavičius, pagrindinę pralaimėjimo priežastį įvardino baudos minutes.

„Nors ir žaidėme vos keturiais gynėjais bei daug prasižengėme, tačiau pirmose rungtynėse laimėjome todėl, kad žaidėme agresyviai bei tiksliai atakavome. Antrose rungtynėse neišsprendėme baudos minučių problemos, o gaunant daug pražangų, negalėjome žaisti taip kaip norėjome. Komanda šiek tiek nusivylusi, tačiau nėra kada būti nukabinus nosies, jau trečiadienį laukia startas Lietuvos čempionate, o savaitgalį vėl Baltarusijos čempionato rungtynės“, – sakė V. Jagelavičius.

Jau trečiadienį „Energija“ startuos Lietuvos čempionate, kurio pirmose rungtynėse Elektrėnuose 19:30 val. susikaus su praėjusių metų čempionato finalo dalyve Vilniaus „Hockey Punks“ ekipa. Šeštadienį ir sekmadienį „Energija“ taip pat kviečia sirgalius palaikyti komandos Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynėse su Bresto „HC Brest“ jaunimo komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją