Abi šios ekipos baigė praėjusį sezoną, kurio finale „Energija“ varžovus iš Vilniaus įveikė rezultatu 4:3.

Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynės nuo pat pradžių buvo kietos ir kovingos. Jau pirmą rungtynių minutę pirmą sezoną „Energijoje“ žaidžiantis Jevgenijus Čugajus (00:59, rez. perdav. Laisvydas Kudrevičius ir Edvinas Boroška), kartu su dviem komandos draugais atsidūrė vieni prieš varžovų vartus, nuginklavo „Hockey Punks“ vartininką Andrių Kirijaką ir išvedė šeimininkus į priekį (1:0).

Antro šeimininkų įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Po šešių minučių Mantas Stepanavičius (6:59, rez. perdav. Rolandas Aliukonis) tiksliu metimu padvigubino persvarą (2:0).

„Hockey Punks“ nesiruošė nuleisti rankų ir jau po mažiau nei trijų minučių Šarūnas Suchomlinas (9:08, rez. perdav. Dovydas Kulevičius) išnaudojo kiekybinę persvarą ir atidarė šio sezono „Hockey Punks“ ekipos įvarčių sąskaitą (1:2).

Baudos minutės ir vėliau pakišo koją „Energijai“. M. Marcinkevičius sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o penkiese prieš keturis žaidę vilniečiai po Karolio Šliko (17:46, rez. perdav. Artūras Švedavičius ir Algimantas Visockas) metimo sugrąžino lygybę (2:2).

Antrame kėlinyje „Energijai“ pavyko į žaidimą įvesti drausmės ir parodyti tikrą pajėgumą. Tuo metu „Hockey Punks“ tik rinkosi baudos minutes. Varžovų pražangomis puikiai pasinaudojo antrą įvartį pelnęs J. Čugajus (27:20, rez. perdav. Vytautas Jagelavičius), o kėliniui įpusėjus ir dviems „Hockey Punks“ ledo ritulininkams sėdint ant nubaustųjų žaidėjų suolelio savo įvarčių sąskaitą Lietuvos čempionate atidarė „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius (31:46, rez. perdav. Iija Četvertakas ir R. Aliukonis) bei padvigubino šeimininkų pranašumą (4:2).

Itin sėkmingai „Energijai“ susiklostė kėlinio pabaiga. Likus žaisti pusantros minutės penktą šeimininkų įvartį pelnė Vainius Jankauskas (38:34, rez. perdav. Karolis Kubilius). Likus žaisti vos dešimt sekundžių puikią ataką surengė I. Četvertakas (39:50, rez. perdav. M. Stepanavičius ir Edgaras Protčenka). Ledo ritulininkas būdamas už vartų klastingai įmetė ritulį į varžovų vartus ir padidino „Energijos“ pranašumą iki keturių įvarčių (6:2).

Trečio kėlinio viduryje Š. Suchomlinas buvo nubaustas 2+10 baudos minutėmis, o „Energija“ ir vėl pasinaudojo kiekybine persvara. Įspūdingą įvartį nuo mėlynos linijos pelnė „Energijos“ gynėjas J. Čugajus (50:05, rez. perdav. L. Kudrevičius ir V. Jagelavičius). Per likusį laiką komandoms pasižymėti nepavyko ir „Energija“ šventė triuškinančią pergalę rezultatu 7:2.

„Energija“ šį sezoną jau yra sužaidusi trejas oficialias rungtynes. Elektrėniečiai praėjusį savaitgalį pirmose rungtynėse Baltarusijos aukščiausioje lygoje 9:3 sutriuškino Žlobino „Metallurg-2“ ekipą, tačiau jau kitą dieną varžovams nusileido rezultatu 2:4.

„Hockey Punks“ ekipai tai buvo pirmos rungtynės šį sezoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją