Nuo pat pirmų minučių „Energija“ perėmė iniciatyvą ir nuolatos atakavo varžovų vartus. Pirmą kartą svečiams pasižymėti pavyko po Deivido Kazlausko (5:22, Aurimas Gaidauskas rez. perdav.) reido, kurio metu ledo ritulininkas bandydamas atlikti perdavimą pataikė į varžovą, o ritulys rikošetu įskriejo į vartus (1:0). Elektrėniečiai ir toliau aktyviai atakavo, tačiau patikimai stovėjęs Artūras Kuzmičius atrėmė ne vieną „Energijos“ smūgį.

Pirmą rimtą išpuolį „Hockey Punks“ ekipa surengė tik kėlinio viduryje, tačiau vienas prieš vartininką pabėgęs „Hockey Punks“ ledo ritulininkas nepataikė į vartus.

13-ą kėlinio minutę „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius už stūmimą lazda sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o tuo puikiai pasinaudojęs Mindaugas Kieras (14:14, Šarūnas Kuliešius rez. perdav.) nuginklavo „Energijos“ vartininką E. Karlą ir išlygino rezultatą (1:1).

Po nuobaudos į aikštelę sugrįžęs A. Bendžius (15:11, Aimas Fiščevas rez. perdav.) buvo aktyvus puolime ir nors vieną jo smūgį atrėmė A. Kuzmičius, tačiau netrukus sekė dar vienas, po kurio teisėjas traukė ritulį iš vilniečių vartų (2:1).

Rezultatą „Hockey Punks“ ekipai išlyginti pavyko dar kartą pasinaudojus varžovų pražangomis. Likus žaisti mažiau nei dvi minutes ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo A. Fiščevas, o pirmas rungtynes šį sezoną Vilniaus klube žaidžiantis japonas Naoki Kaneko pasinaudojo kiekybine persvara bei išlygino rezultatą (2:2).

Pirmame kėlinyje „Energija“ atliko 21-ą smūgį, tuo tarpu „Hockey Punks“ - vos 4.

Antrą kėlinį „Energija“ pradėjo itin gerai. 2-ą kėlinio minutę „Hockey Punks“ ledo ritulininkas Modestas Kartenis sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o Edgaras Protčenka (22:10, Povilas Verenis rez. perdav.) tiksliu smūgiu iš toli įmušė trečią svečių įvartį (3:2).

Vos po 50 sekundžių „Energijos“ pranašumą iki dviejų įvarčių (4:2) padidino Lukas Veželis (23:00, Mantas Marcinkevičius ir A. Fiščevas rez. perd.).

Baudos minučių antrame kėlinyje išvengusi „Energija“ patikimai gynėsi, o kėlinio viduryje penktą komandos įvartį (5:2) pelnė Vytautas Jagelavičius (32:35, D. Kazlauskas ir Tomas Vyšniauskas rez. perdav.).

Antrame kėlinyje „Energija“ į vartus smūgiavo 19 kartų, tuo tarpu „Hockey Punks“ - 5.

Trečiame kėlinyje „Energija“ ir toliau išlaikė iniciatyvą ir kontroliavo rungtynių eigą. Pačioje kėlinio pradžioje antru savo įvarčiu pasižymėjo D. Kazlauskas (41:52, E. Boroška rez. perdav.) ir padidino pranašumą iki keturių (6:2).

Kėlinio viduryje „Energijos“ treneriai vietoje pagrindinio komandos vartininko E. Karlos į aikštelę išleido Aurimą Uscilą.

Likus žaisti mažiau nei septynias minutes „Hockey Punks“ legionierius iš Japonijos N. Kaneko (53:36, Modestas Kartenis rez. perdav.) dar sumažino vilniečių deficitą iki trijų (3:6), tačiau po keturių minučių E. Boroška (57:15, P. Verenis rez. perdav.) sugrąžino keturių įvarčių persvarą bei užtikrino elektrėniečių pergalę rezultatu 7:3.

Trečiame kėlinyje „Energija“ atliko 17 smūgių, tuo tarpu „Hockey Punks“ - 8. Viso elektrėniečiai į varžovų vartus smūgiavo 57 kartus, o vilniečiai - 17.

Primename, kad pirmas naujo sezono tarpusavio rungtynes „Energija“ laimėjo taip pat gana lengvai rezultatu 7:2.

„Hockey Punks“ šiame sezone yra sužaidusi penkerias rungtynes, kuriose iškovojo dvi pergales, patyrė tris pralaimėjimus ir su 5 taškais žengia trečioje turnyro lentelės vietoje. Tuo metu „Energija“ per keturias rungtynes neiššvaistė nei taško ir užtikrintai pirmauja šešių komandų čempionate.

Kitas rungtynes Lietuvos čempionate „Energija“ žais spalio 26-ą dieną Elektrėnuose su Kauno „Tigrais“, tačiau dar prieš tai (spalio 23 ir 24 dienomis) Baltarusijos aukščiausioje lygos pirmenybėse susikaus su Gardino „Neman“ ledo ritulininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją