Kelne vykęs A grupės mačas tarp Rusijos ir Vokietijos buvo kupinas emocijų. Nuolatiniais susistumdymais paįvairintose rungtynėse Rusijos ledo ritulininkai varžovus įveikė 6:3 (3:0, 2:0, 1:3).

Dar pirmajame kėlinyje Rusijos rinktinė prarado savo kapitoną – po šiurkštaus vokiečio Patricko Hagerio veiksmo 36-erių Sergejus Moziakinas liko gulėti ant ledo.

Po kurio laiko jam pavyko palikti areną, bet į aikštę Magnitogorsko „Metalurg“ puolėjas nebegrįžo. Ledo ritulininkui buvo įtartas smegenų sutrenkimas, tačiau atlikus medicininius tyrimus tai nepasitvirtino. Visgi nėra aišku, ar patyręs žaidėjas dar pasirodys ant ledo šiame čempionate.

Rusą neleistinai atakavęs P. Hageris buvo išvytas iš aikštės.

4 rezultatyvius perdavimus rusams šiose rungtynėse atliko Artemijus Panarinas, po du įvarčius pelnė Vadimas Šipačiovas ir Nikita Kučerovas.

Du kėlinius rusai dominavo aikštėje, o vokiečiams sumažinti atsilikimą pavyko tik trečiajame, kai varžovai akivaizdžiai atsipalaidavo.

Rusija po šios pergalės savo sąskaitoje turi 8 taškus (viena iš pergalių prieš Švediją buvo pasiekta po baudinių serijos) ir aštuonių komandų A grupėje yra pirma. Vokietijos rinktinė su 3 taškais kol kas žengia trečia.

Tuo metu B grupės rungtynėse Paryžiuje Kanada 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) sutriuškino Baltarusijos ledo ritulininkus ir su 9 taškais iš tiek pat galimų įsitvirtino pirmoje vietoje.

Kanadiečiai pagal smūgius į vartus varžovus pranoko 45-13.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė ir rezultatyvų perdavimą atliko Nathanas MacKinnonas.

Baltarusija po trijų rungtynių taškų neturi ir grupėje yra paskutinė, aštunta.

Dvejose čempionato grupėse varžosi po 8 komandas – į ketvirtfinalį pateks po keturias kiekvienos grupės ekipas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)