„Manau, kad jei gerbiame Konstituciją, tai nėra šansų. Prisiminkite krepšininkę (Katie Douglas - DELFI): ir dėl jos buvo spaudimas, nes, girdi, gali Lietuvai kokį medalį iškovoti. O prieš čempionatą patyrė traumą ir į jį nevažiavo. Pilietybė gali būti suteikiama už išskirtinius nuopelnus, tai yra už tai, kas jau padaryta, o ne už tai, kad galbūt būtų kada nors padaryta, jei palankiai susiklostytų aplinkybės“, - DELFI interneto konferencijoje sakė E. Kūris.

DELFI primena, kad amerikietė I. Tobias, čiuožianti ant ledo poroje su Deividu Stagniūnu, yra pateikusi prašymą prezidentei Daliai Grybauskaitei suteikti jai Lietuvos pilietybę, mat pora siekia atstovauti Lietuvai 2014-ųjų olimpinėse žaidynėse. Tiesa, prieš 2010-ų Vankuverio olimpines žaidynes prezidentė nepatenkino analogiško buvusios lietuvio partnerės iš JAV Katherine Copely prašymo.

Durys atstovauti Lietuvai pasaulio moterų krepšinio čempionate buvo užtrenktos ir vienai naudingiausių Eurolygos žaidėjų, buvusiai „Teo“ klubo legionierei amerikietei Katie Douglas.

Primenama, kad Pilietybės įstatymo nuostata, leidusi Lietuvos Respublikos pilietybę išimties tvarka suteikti asmenims, kai tai sietina tik su viešuoju interesu ar tik su Lietuvos Respublikos vardo garsinimu atstovaujant Lietuvai, 2006 m. lapkričio 13 d. Konstitucinio Teismo nutarimu pripažinta prieštaraujančia Konstitucijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)