„Kova nebuvo graži, bet svarbiausia – pergalė. Varžovas labai neparankus, nei pats boksavosi, nei man leido. Teisėjas jam ne kartą davė įspėjimus už laikymą, už galvos žemai palenkimą, jis ne kartą galva man pataikė į veidą. Man tai buvo debiutas pasaulio čempionate, norėjau pademonstruoti gerą ir žiūrovams įdomų boksą, bet varžovas to neleido daryti, toks jo stilius“, – po pergalės sakė 21 metų Europos čempionas E. Stanionis.

Boksininkui antrino ir jo treneris Vidas Bružas: „Airis buvo labai nepatogus varžovas. Jis stengėsi įklampinti į artimą boksą. Už Eimantą net septyneriais metais vyresnis varžovas yra patyręs, dalyvavo ir olimpinėse žaidynėse, ir pasaulio čempionate, todėl kova buvo nelengva“.

Pasaulio čempionato aštuntftinalyje E. Stanionis penktadienį susitiks su trečiuoju čempionate skirstytu Venesuelos boksininku Gabrieliu Maestre Perezu. Tarptautinės bokso asociacijos AIBA reitinge 29 metų G. Maestre Perezas užima 2 vietą, 8 metais jaunesnis E. Stanionis yra 13-as.

2012 m Londono olimpiadoje venesuelietis užėmė 5 vietą, ketvirtfinalyje jis pralaimėjo olimpiados auksą iškovojusiam kazachui Serikui Sapijevui. Praėjusiame 2013 metų pasaulio čempionate venesuelietis iškovojo bronzos medalį. Šiais metais G. Maestre Perezas triumfavo „Pan American“ žaidynėse.

Trečiadienį pasaulio čempionate debiutavo ir Mantas Valavičius. Vos prieš savaitę kvietimą į pasaulio čempionatą gavęs M. Valavičius svorio kategorijoje virš 91 kg susikovė su turku Ali Erenu Demirezenu. Lietuvis pralaimėjo taškais 0:3 (27:30, 27:30, 27:30) ir pasitraukė iš tolesnės kovos dėl medalių.

„Geras jausmas debiutuoti pasaulio čempionate, tačiau pati kova nepavyko. Nors varžovas buvo įkandamas, man pritrūko geresnio pasirengimo. Varžovas pranoko fiziniu pasirengimu, man trūko ir kontrolinių sparingo kovų, nes jau buvau baigęs sezoną ir nesitikėjau patekti į pasaulio čempionatą, todėl net nespėjau sudalyvauti stovykloje. Pirmas blynas prisvilo, bet įgijau neįkainojamos patirties, kuri pravers ateityje“, – sakė 24 metų M. Valavičius.

„Mantas pasirodė pagal galimybes. Per savaitę sunku pasirengti pasaulio čempionatui. Gauta patirtis nenueis veltui, jis įgavo pasitikėjimo, kovojo su patyrusiu varžovu, kovojančiu profesionalioje APB lygoje ir jau turinčiu pasaulio čempionatų patirties bei galinčiu nemažai pasiekti šiame čempionate“, – teigė treneris V. Bružas.

Ketvirtadienį 20:00 val. Lietuvos laiku į ringą kops ir Evaldas Petrauskas. Svorio kategorijoje iki 64 kg Londono olimpiados prizininkas aštuntfinalyje susitiks su Danielito Zorrilla De La Rosa.

E. Stanionio kova su airiu – vaizdo įraše nuo 1:18:30 val., o M. Valavičiaus akistata su turku – nuo 2:37:00 val.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)