Tai buvo sėkmingiausias šių metų E. Juodvalkio startas. Šešių etapų daugiadienėse lenktynėse lietuvis dukart buvo aštuntas, kartą šeštas ir vakar (šeštadienį) liko ketvirtas. „Team3M“ komandai atstovaujantis dviratininkas surinko 39 taškus ir bendroje taškų įskaitoje liko 7-oje vietoje, o bendroje įskaitoje nuo nugalėtojo tapusio olando Berdeno De Vrieso iš „Jo Piels“ komandos atsiliko 1 min ir 38 sek bei lenktynes baigė 18-oje vietoje.

Prancūzijoje šeštadienį du lietuviai tęsė daugiadienes lenktynes „Tour de Picardie“. Antrame etape geriau sekėsi Evaldo Šiškevičiaus komandai „La Pomme Marseille 13“, kurios atstovas prancūzas finišavo su pagrindine grupe ir užėmė 8-ą vietą, o E. Šiškevičius tik ką grįžęs po traumas nuo nugalėtojo prancūzo Arnaudo Demare iš „FDJ.fr“ komandos atsiliko daugiau nei 12 minučių ir finišavo 107-oje vietoje.

„Kol kas viskas neblogai, lenktynių pabaigose sunku, bet manau per porą savaičių turėčiau grįžti į normalų ritmą“ – sakė po traumas atsigaunantis E. Šiškevičius.

Gedimino Bagdono komandoje „AG2R La Mondiale“ geriausią rezultatą pasiekė taip pat prancūzas Lloydas Mondory, kuris etapo finiše liko 11-as. Lietuvis taip pat finišavo su pagrindine grupe ir finiše buvo 22-as.

„Rhône-Alpes Isère Tour“ daugiadienėse lenktynėse liko tik vienas lietuvis. Pirmame etape (pektadienį) lenktynių nebaigė „Differdange – Losch“ komandai atstovaujantis Gediminas Kaupas, o vakar (šeštadienį) finišo nepasiekė Žydrūnas Savickas.

Sunkiame trečiame etape, kuriame dviratininkams reikėjo įveikti dvi pirmos kategorijos įkalnes, Paulius Šiškevičius neišlaikė grupės tempo ir nugalėtoju tapusiam prancūzui Nicolui Edetui pralaimėjo daugiau nei 13 min ir finišavo 31-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)