Po šių pergalių L. Armstrongas ilgus metus buvo laikomas Amerikos didvyriu.

Ketvirtadienį L. Armstrongas, kuris nuo praėjusių metų dalyvauja triatlono varžybose, nutarė neteikti apeliacijos dėl Antidopingo agentūros kaltinimų. Tai reiškia, kad visi amerikiečio rezultatai, pasiekti nuo 1998 metų rugpjūčio 1 d., bus anuliuoti ir jis bus diskvalifikuotas iš dviračių sporto ir triatlono iki gyvos galvos.

L. Armstrongas pareiškė, kad jos sprendimas nereiškia, kad jis sutinka su USADA sankcijomis.

40-metis buvęs dviratininkas eilinį kartą pakartojo, jog nei vienas jo dopingo testas po varžybų nebuvo teigiamas. L. Armstrongas stipriais vaistais gydėsi nuo vėžio, o vėliau prasidėjo jo pergalių „Tour de France“ lenktynėse serija.

„Aš žinau, kas laimėjo septynerias lenktynes. Tai - sunkiausios lenktynės pasaulyje ir jas laimi tik pajėgiausias dviratininkas. Niekas iš manęs tų pergalių neatims“, - sakė L. Armstrongas.

Praėjusį pirmadienį Federalinis teismas atmetė L. Armstrongo ieškinį Antidopingo agentūrai. Iki ketvirtadienio buvęs dviratininkas turėjo apsispręsti, ar pateiks savo apeliaciją Arbitražui.

USADA pergalių ir pralaimėjimų teismuose prieš sportininkus, vartojusios dopingą, santykis yra 58-2.

Gandai, kad L. Armstrongas vartoja dopingą, sklandė jau seniai. Todėl buvęs dviratininkas, nepaisant jo aktyvios labdaringos veiklos, JAV visiškai prarado savo buvusį populiarumą.

Tiesa, JAV žiniasklaida prognozuoja, kad sankcijos, kurios turi būti taikomos L. Armstrongui, primins nesibaigiančią muilo operą.

Antidopingo agentūra kaltina L. Armstrongą ir dar penkis „U.S. Postal Service“ komandos narius dopingo vartojimu, laikymu ir transportavimu.

„Aš ketinu auginti savo penkis puikius vaikus, kovoti su vėžiu ir stengtis būti sportiškiausiu 40-mečiu pasaulyje“, - apie savo ateitį kalbėjo L. Armstrongas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)