Buvusi pasaulio ir Europos čempionė sprinto rungties finale nugalėjo ruses Jekateriną Gnidenko ir Anastasiją Voinovą, kuri yra pasaulio ir Europos komandų sprinto ir 500 metrų pavienio starto lenktynių čempionė. S. Krupeckaitė laimėjo ir ketvirtfinalio, ir pusfinalio važiavimus.

Miglė Marozaitė liko septinta. Jai nepavyko patekti į pusfinalį, kuriame dalyvavo šešios dviratininkės.

Atrankos varžybose S. Krupeckaitė (11,352 sek.) užėmė antrą, o M. Marozaitė (11,830 sek.) - septintą vietas.

S. Krupeckaitė keirino rungties pirmo etapo antrame važiavime buvo antra, o antro etapo pirmame važiavime - trečia. Lietuvė finale aplenkė visas penkias varžoves. Antrą vietą užėmė A. Voinova, o trečią - vokietė Emma Hinze.

M. Marozaitė su ruse Jekaterina Savostikova pasidalijo 13-ą vietą.

Moterų sprinto ir keirino rungtyse dalyvavo po 17 dviratininkių.

Vyrų keirino rungties (28 dalyviai) prizininku tapo Vasilijus Lendelis. 21-erių metų panevėžietis finale nusileido tik rusui Aleksandrui Vasiuchnai. Trečią vietą užėmė kitas Rusijos dviratininkas Aleksandras Dubčenka.

Svajūnas Jonauskas užėmė 12-ą vietą.

Vyrų sprinto rungtyje (30 dalyvių) V. Lendelis užėmė septintą, o S. Jonauskas - 12-ą vietas. Nugalėjo A. Dubčenka.

Atrankos varžybose V. Lendelis (10,445 sek.) buvo antras, o S. Jonauskas (10,653 sek.) - 11-as.

Atvirame treke vykusiose varžybose dalyvavo dviratininkai iš Baltarusijos, Kazachstano, Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos.

Praėjusią savaitę tarptautinėse varžybose „Grand Prix Minsk“ Baltarusijoje S. Krupeckaitė laimėjo sprinto rungtį, o keirine buvo antra.

Birželio 1-2 dienomis Panevėžyje, „Cido“ arenoje, vyks Lietuvos dviračių treko čempionatas, o birželio 4-5 dienomis – tarptautinės dviračių treko varžybos „Panevėžys 2016“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)