„Įveikęs paskutinį trasos posūkį pamačiau stojantį bėgiką, jo kojos nebelaikė ir linko. Supratau, kad finišo taip jis nepasieks. Pribėgęs pasakiau jam, kad jis gali tai padaryti – įveiksime drauge“, – pasakojo M. Reesas, spjovęs į savo bėgimo laiką ir tikslus, kad padėtų nepažįstamajam.

Griebęs kenčiantį D. Wyethą bėgikas su juo kartu ėmė žingsniuoti finišo linijos link. „Jo ranką uždėjau ant savo paties ir mes pradėjome eiti. Žiūrovai buvo fantastiški – jie palaikė plojimais mus. Norėjau, kad abu baigtume maratoną ir netgi tilptume į trijų valandų laiką“, – pasakojo geradaris.

This is exactly what the #LondonMarathon is all about👏🇬🇧 pic.twitter.com/fRhkzMflB5
— London Marathon (@LondonMarathon) April 23, 2017

Kai abu bėgikai galiausiai peržengė finišo liniją. Rezultatas – 2 val. 52 min. ir 26 sek. Tiesa, M. Reesas prarado tikrai daug – nukrito bendroje įskaitoje į 986-ą vietą.

„Kai kažkas meta savo bėgimą, kad padėtų tau, tai – gėris, – vėliau kalbėjo D. Wyethas. – Primygtinai prašiau, kad jis bėgtų toliau, nestotų ir nesiaukotų dėl manęs, tačiau jis nepaliko manęs, o prie jo prisidėjo ir savanoris. Pakilau ir stengiausi tiesiog judėti“.

„Swansea Harrier“ bėgimo klubo garbę gynęs M. Reesas tikino, kad šioje situacijoje bet kas būtų pasielgęs taip pat: „Tiesiog padėjau vyrukui, jam labai reikėjo pagalbos. Džiaugiuosi, kad jis pasiekė finišą ir jam viskas gerai“.

Matthew Reesas ir Davidas Wyethas

Kilnaus elgesio sporte pavyzdys įkvėpė daugybę žmonių – vaizdo klipas, kur klumpantis iš nuovargio bėgikas sulaukia pagalbos prie Londono maratono finišo, sulaukė didelio populiarumo interneto socialiniuose tinkluose.

„Tai yra dvasia, ji apima viską, kas yra bėgimas ir maratonas“ – tokie žodžiai dažniausiai lydi šį kilnaus poelgio epizodą.

Daugiau nei 40 tūkst. bėgikų sekmadienį dalyvavo maratone Didžiosios Britanijos sostinėje. Šis startavo Grinvičo parke ir baigėsi netoli Bakingamo rūmų.

"For him not to finish wasn't an option for me."
Matthew Rees and David Wyeth talk about that #LondonMarathon finish....#ReasonToRun pic.twitter.com/bwMDLZr8y2— London Marathon (@LondonMarathon) April 24, 2017

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)