Kaltinimai 56-erių metų amžiaus buvusiam sportininkui pateikti po trejus metus trukusio tyrimo. Viena dziudo imtynininko aukų pateikė pareiškimą dėl nusikaltimo.

P. Seisenbacheris kaltinamas, kad praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio pabaigoje ir šio amžiaus pirmo dešimtmečio pradžioje išprievartavo dvi mergaites. Tuo metu jis dirbo viename Vienos dziudo klubų. Tyrimo duomenimis, galimas dar vienas pasikėsinimo išprievartauti atvejis.

Olimpinio čempiono advokatas Bernhardas Lechoferis pareiškė, kad jo klientas žino apie jam pateiktus kaltinimus, bet jų nekomentuos.

Austras svorio kategorijos iki 86 kilogramų olimpiniu dziudo čempionu tapo 1984 metų žaidynėse Los Andžele (JAV) ir savo sėkmę pakartojo 1988-ų olimpiadoje Seule (Pietų Korėja). Jis pirmas istorijoje dziudo meistras, iškovojęs aukso medalius dviejose olimpiadose iš eilės. Nuo 2015 metų O. Seisenbacheris dirba Azerbaidžano dziudo rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)