Festivalį organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) bei Druskininkų savivaldybė. Apie tai, kokie didžiausi iššūkiai kyla ruošiantis šiai šventei ir kuo ji bus išskirtinė, pasakoja Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

– Kuo „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis išsiskirs iš kitų šventinį savaitgalį Druskininkuose vykstančių renginių?

– Tokių išskirtinumų – daug. Visų pirma, festivalis suteikia puikią progą nemokamai išbandyti galybę žiemos sporto rungčių, tad yra patrauklus tiems, kurie nori pradėti sportuoti žiemą ir būti fiziškai aktyvesniais, bet nedrįsta žengti pirmo žingsnio. Be to, festivalio metu vyksiantis Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos sporto rungčių finalas daugelį paskatins atvykti ir palaikyti jo dalyvius.

Galų gale, sporto gerbėjai turės progą išvysti daugelio geriausių Lietuvos žiemos sporto šakų sportininkų pasirodymus ir grožėtis jų talentu. Įspūdingai atrodys ir žiemos olimpinio festivalio atidarymo ceremonija, kuomet bus atneštas olimpinis deglas.

– Kokie didžiausi iššūkiai organizuojant tokio masto renginį tenka savivaldybei?

– Pirmiausia, rūpinamės tuo, kad atvykę svečiai ir sportininkai Druskininkuose rastų visas reikalingas sąlygas. Lankytojus nustebins ledo arena miesto centrinėje aikštėje, už kurią atsakinga būtent savivaldybė kartu su privačiu sektoriumi. Arena pradėta įrenginėti jau praeitą savaitę. Dar vienas savivaldybės uždavinys – užtikrinti ir sukontroliuoti visų tarnybų darbą, pradedant medikais ir baigiant gaisrininkais.

– Druskininkai gausybės lankytojų sulaukia visus metus, tačiau šį savaitgalį miestelio laukia neeilinė šventė. Kokiomis nuotaikomis šį savaitgalį pasitinka druskininkiečiai?

– Vyrauja džiugios ir pozityvios nuotaikos, miestas nusiteikęs svečius priimti išskėstomis rankomis. Kadangi į Druskininkus žmonės plūsta nuolat, kavinės pas mus žiemą neužsidaro, sezoniškumo nėra ir tuo mes džiaugiamės. Visi atvykę renginio svečiai tikrai ras jaukią vietą, į kurią galės užsukti po žiemos pramogų.

Vis dėlto norinčius ne tik apsilankyti festivalyje dieną, bet ir likti nakvoti Druskininkuose, kviečiu neatidėlioti ir nakvyne pasirūpinti jau dabar. Nors vienu metu Druskininkuose gali apsigyventi maždaug 7,5 tūkst. svečių, be to, miesto apylinkėse gausu kaimo turizmo sodybų, čia net ir įprastą savaitgalį laisvų vietų tikrai nebūna daug, o šį savaitgalį, vykstant tokio didelio masto renginiui, jų rasti bus dar sunkiau.

– Kokius „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio privalumus pajus Druskininkų gyventojai?

– Naudą pajus verslas. Kadangi esame kurortas, net 70 proc. Druskininkų miesto bendruomenės yra vienaip ar kitaip susiję su į kurortą atvykstančių svečių aptarnavimu. Todėl dauguma miesto gyventojų „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio laukia nekantriai kaip ir sportininkai – jiems tai svarbus įvykis.

Renginys pritrauks didelius žmonių srautus – atvyks ne tik festivalio lankytojai iš visos Lietuvos, bet ir sportininkai, lydintis personalas, treneriai, Lietuvos mokyklų žaidynėse dalyvaujantys mokiniai, jų šeimos nariai ir taip toliau. Visam šiam žmonių srautui teiksime maitinimo, apgyvendinimo ir kitokias paslaugas.

– O ar pats žiemą mėgstate sportuoti? Kokiu sportu užsiimate?

– Aš esu labiau technikos žmogus, tad pati smagiausia žiemos pramoga man yra sniego motociklai. O kalbant konkrečiai apie žiemos sportą, mėgstu slidinėti ir esant galimybei mėgstu ištrūkti į kalnus. Aišku, tarp darbų rasti laisvo laiko nėra lengva, tačiau atostogų metu tikrai džiaugiuosi ne tik vandens parkais ir šiltais kraštais, bet ir kalnais.

„LTeam“ žiemos olimpinio festivalio programa: http://www.lteam.lt/

Išankstinė nemokama registracija į 2, 5 ir 10 km bėgimo bei Olimpinės mylios (1988 m) šliuožimo rungtis: http://olimpinisbegimas.lt/

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)