Moterų varžybų aštuntfinalyje lietuvės per 54 minutes 2:1 (21:16, 15:21, 17:15) įveikė puikiai pažįstamas bendraamžes varžoves iš Lenkijos – Karoliną Baran ir Jagodą Gruszczynską.

Galingai pirmąjį setą pradėjusios I.Dumbauskaitė ir M.Povilaitytė greitai susikrovė solidų pranašumą – 6:2, 10:4, 13:6. Seto pabaigoje lenkės sumažino savo atsilikimą iki 16:20, bet kitą tašką laimėjusios lietuvės pergalingai užbaigė setą.

Nors antrame sete lietuvės pirmavo 2:1, bet tuomet K. Baran ir J. Gruszczynska spurtavo 4:0 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Lenkių pranašumas buvo išaugęs iki 9:5, veliau – 12:8. Lietuvėms buvo pavykę sumažinti savo atsilikimą, bet K. Baran ir J. Gruszczynska netrukus vėl sužaidė sėkmingesnę atkarpą ir nebeleido lietuvėms atsitiesti.

Trečio seto pirmąjį tašką laimėjo lenkės. Visgi lietuvės labai greitai perėmė iniciatyvą – 5:2, 7:4. I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės persvara buvo pasiekusi ir 4 taškų ribą, bet lenkės rado jėgų atsitiesti ir po spurto 4:0 ne tik išlygino rezultatą, bet ir persvėrė jį savo naudai – 10:9. Per likusią seto dalį kova vyko taškas į tašką. Abi tinklininkių poras nuo pergalės skyrė vos taškas, tačiau lemiamu momentu šiek tiek tiksliau sužaidė lietuvės. Jos atsiliko 14:15, bet du tikslūs I. Dumbauskaitės smūgiai bei vienas M. Povilaitytės taškas išplėšė lietuvėms svarbią pergalę.

Šios dvi tinklininkių poros prieš dvejus metus žaidė Europos jaunimo čempionato pusfinalyje. Tąkart lietuvės patyrė apmaudžią nesėkmę rezultatu 1:2 (21:13, 16:21, 11:15).

I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės varžovėmis ketvirtfinalyje bus čekės Karolina Rehačkova ir Eliška Galova.

Primename, kad A grupėje lietuvės žaidė ypač sėkmingai, laimėjo visus tris susitikimus ir žengė tiesiai į aštuntfinalį.

Lenkės G grupėje iškovojo tik vieną pergalę, užėmė trečią vietą, bet įveikė pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

Vyrų varžybose žaidžiantys Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis A grupėje pralaimėjo abu pirmuosius mačus, todėl penktadienį, norėdami tęsti savo pasirodymą, privalės nugalėti norvegų pora.