Iki penkioliktos pirmojo kėlinio minutės vyko kova įvartis į įvartį, tačiau netrukus pajūrio rankininkai spurtavo 6:1 ir atsiplėšė – 9:5.

Puikiai dragūniečiai pradėjo ir antrąjį kėlinį – sužaista atkarpa 4:0 ir jau aikštės šeimininkai susikrovė 9 įvarčių persvarą – 15:6.

Tiesa, patyrę Alytaus ekipos žaidėjai nesiruošė nuleisti rankų ar pulti į paniką – netrukus atsakė 5 iš eilės įvarčiais ir sugrąžino rungtynių intrigą – 11:16.

Tuomet vėl kiek suaktyvino gynybą bei puolimą klaipėdiečiai ir šiek tiek padidinę persvarą ramiai baigė rungtynes.

„Dragūno“ gretose išsiskyrė Benas Petreikis, įmušęs 6 įvarčius (1 iš 7 m), Karolis stropus pridėjo 5, Gražvydas Juška ir Darius Jasinskas – po 4, Mindaugas Dumčius – 3, Tadas Stankevičius ir Arvydas Bučius – po 1 įv.

Alytaus komandai po 3 įvarčius įmetė Aurelijus Sabonis, Linas Paliušis ir Gintautas Adamkevičius (2 iš 7 m), po 2 kartus pasižymėjo Žygimantas Micevičius, Irmantas Asakavičius ir Robertas Paužuolis, po 1 – Mindaugas Visalga ir Sigitas Baltulionis.

Finalo serijoje yra kovojama iki trijų pergalių. Antroji serijos dvikova numatoma gegužės 8 dieną (trečiadienį) Alytaus sporto rūmuose. Trečiosios rungtynės – gegužės 11 dieną (šeštadienį) vėl Klaipėdoje.

Jei finale prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 15 ir 18 dienomis (trečiadienį ir šeštadienį).

Artūras JUŠKĖNAS („Dragūno” vyr. treneris): „Dominavo daugiau gynybinis rankinis – per pirmąjį kėlinį praleidome tik 6 įvarčius. Tai visai gerai. Galėjome susikurti ramesnę rungtynių pabaigą, kadangi antrajame kėlinyje spurtavome ir buvome jau susikrovę 9 įvarčių persvarą – 15:6. Vyrai galbūt jau pamąstė, kad laimėtos rungtynės, tačiau kelios klaidelės, galbūt šioks toks žaidėjų atsipalaidavimas leido alytiškiams sugrąžinti rungtynių intrigą ir įtampą. Gerai, kad susitvarkėme su įtampa ir vėl šiek tiek atitrūkome. Alytuje laukia įdomios rungtynės, lengva tikrai nebus, tačiau mes dar turime rezervų”.

Eugenijus GIMBUTAS („Almeidos-Stronglaso” treneris): „Rungtynės buvo įtemptos ir skirtumas galėjo būti gerokai mažesnis. Rezultatas neatspindi jėgų santykio ir įvykių aikštelėje. Šįkart mūsų puolimas buvo silpnesnis, nei gynyba. Klaipėdiečiai geriau išnaudojo susikurtas progas, jiems labiau sekėsi. Iki trečiadienio bandysime patobulinti žaidimą, puolimą ir sieksime suregzti kur kas rimtesnę kovą. Alytuje daugkartiniams čempionams norėtųsi užkurti tikrą pirtį”.

„Dragūnas“ LRL čempionų laurų niekam neatiduoda jau trejus metus – nuo 2010 metų bei yra pasiryžę pakilti ant aukščiausio pakylos laiptelio ir šiemet.

„Dragūnas” šiemet, surinkęs 31 tašką, tapo Lietuvos rankinio lygos reguliaraus čempionato nugalėtojais. Jie čempionate iškovojo 15 pergalių, 1 rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Tiesa, įspūdingai reguliariajame čempionate pasirodė ir „Almeidos-Stronglaso” rankininkai, nuo dragūniečių atsilikę vos vienu tašku - 15 pergalių ir 3 pralaimėjimai.

Alytiškiams šį sezoną nėra pavykę įveikti klaipėdiečių: reguliariajame čempionate 2012 metų spalio 27 dieną Klaipėdoje „Dragūnas“ dzūkus palaužė gana lengvai – 24:16, o 2013 metų vasario 9 dieną Alytuje vykusi dvikova jau buvo įtemptesnė- 26:20.

Mažajame finale – „LSU-Lūšies“ pergalė

Žingsnį Lietuvos rankinio lygos (LRL) bronzos medalių link žengė Kauno „LSU-Lūšies“ rankininkai namuose mažajame finale rezultatu 33:25 (18:11) nugalėję HC „Vilniaus“ ekipą. Kauniečiai serijoje iki dviejų pergalių pirmauja 1:0.

„LSU-Lūšį“ į pergalę vedė Saulius Katkevičius, įmetęs 9 įvarčius, Petras Očikas pridėjo 8 (5 iš 7 m), Egidijus Morkūnas – 7, Remigijus Vaičikauskas – 6, Artūras Strupas – 2, Arūnas Urbonas – 1 įv.

Iš HC „Vilniaus“ komandos išsiskyrė Marius Panavas, įmetęs 11 įvarčių (4 iš 7 m), Jūris Aganauskas – 5, Benas Linkevičius – 4, Jonas Petrikejevas ir Paulius Verbickas – po 2, Martynas Žala – 1.

Antrosios mažojo finalo serijos rungtynės numatomos gegužės 8 dieną (trečiadienį) Vilniuje (Vilniaus rankinio sporto salė, Utenos g. 36).

Jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks gegužės 11 dieną (šeštadienį) Kaune.

Antanas KATKEVIČIUS („LSU-Lūšies“ treneris): „Nebuvo lengvos rungtynės, reikėjo gerokai pasispardyti, tačiau pergalė yra pergalė. Viską lėmė vyrų nusiteikimas kovai. Jei taip susikaupę žaisime ir Vilniuje, tuomet galime pabaigti šią seriją jau trečiadienį. Labai to norėtųsi. Reikia pripažinti, kad Vilniuje iškovoti pergalę bus gerokai sunkiau. Pasikartosiu: HC „Vilnius“ – labai ambicinga ir užsispyrusi komanda. Jie jau ketvirtfinalyje įrodė savo pajėgumą, kuomet dukart nugalėjo Vilniaus VHC „Šviesą“. Juo reikia vertinti ir būti atsargiems“.

Andžej LYSIONOK (HC „Vilniaus“ treneris): „Pirmajame kėlinyje darėme daug klaidų: išbėgdavome į priekį, tačiau elementariose situacijose prarasdavome kamuolį ir tuo varžovai pasinaudojo. Vietoj to, kad patys greitomis atakomis pelnytume įvartį, neapsigynėme nuo tokių varžovų atakų. Pirmajame kėlinyje varžovams pateikėme daug dovanėlių. Antrajame kėlinyje jau žaidėme kitaip, buvo pavykę sumažinti skirtumą iki keturių įvarčių, tačiau vėliau jau pristigo ir laiko ir jėgų. Antrąjį kėlinį sužaidėme lygiosiomis, tad pralaimėjimo priežastys slypi pirmajame kėlinyje. Pamatėme savo klaidas ir jų turėtume nebekartoti. Namuose bandysime atsirevanšuoti ir pratęsti mažojo finalo seriją“.

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate HC „Vilnius“ ir „LSU-Lūšis“ tarpusavyje susitiko du kartus ir pasidalijo po vieną pergalę: pirmose čempionato rungtynėse 2012 metų rugsėjo 29 dieną rezultatu 33:27 Vilniuje nugalėjo kauniečiai, tačiau 2013 metų sausio 19 dieną vilniečiai Kaune atsirevanšavo – 30:28.

LRL reguliariajame čempionate abi komandos buvo maždaug turnyrinės lentelės viduryje. „LSU-Lūšis“ (10 pergalių, 2 lygiosios, 6 pralaimėjimai, 22 taškai) reguliariajame čempionate užėmė ketvirtąją vietą, HC „Vilnius“ (9 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai, 19 taškų) – šeštąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)