Dragūniečiams dvikova su Šiauliais nebuvo lengvas pasivaikščiojimas. Nors daugkartiniai Lietuvos čempionai nuolat pirmavo, tačiau skirtumas ne kartą buvo ištirpęs iki 2-3 įvarčių.

Tiesa, 35-ą rungtynių minutę rezultatas buvo lygus – 17:17, tačiau tada Migliaus Astrausko auklėtiniai tarsi pabudo, sužaidė įspūdingą atkarpą 8:0 ir šiauliečiams pamąstyti apie pergalę jau nebeleido – 25:17.

„Dragūno“ gretose išsiskyrė po 8 įvarčius įmetę Karolis Stropus ir Darius Jasinkas, 5 įmetė Mindaugas Meškauskas, po 3 – Remigijus Vaičikauskas ir Benas Petreikis, po 2 – Edvinas Vorobjovas ir Gražvydas Juška, po 1 – Mindaugas Dumčius ir Arvydas Bučius.

Šiaulių komandai 6 (2 iš 7 m) įvarčius įmetė Deivydas Virbauskas, 5 pelnė Saulius Bernikas, 4 – Aivaras Budrys, po 2 – Artūras Strupas, Deividas Gorodeckis ir Gabrielius Virbauskas (1 iš 7 m), po 1 – Paulius Vaigauskas, Tomas Klungevičius, Egidijus Dambrauskas ir Arminas Milaknis.

„Rungtynių galutinis rezultatas, mano manymu, neatspindi pačio žaidimo. Rezultatui turėjo įtakos tai, kad mes antrajame kėlinyje aštuonias minutes žaidėme mažumoje ir per tą laiką klaipėdiečiai sužaidė atkarpą – 8:0. Labai norėčiau pagirti savo komandą už kovingumą“, po mačo sakė Šiaulių ekipos žaidėjas Artūras Strupas.

„Rungtynes vertinu teigiamai, nes pavyko iškovoti pergalę“, - teigė „Dragūno“ žaidėjas Mindaugas Meškauskas

„Dragūnui“ išplėšti pergalės nesutrukdė ir dviejų lyderių praradimas. Rungtynių metu traumą patyrė vienas pagrindinių klaipėdiečių ekipos atakų organizatorių Benas Petreikis. Įtariama, kad jam plyšo blauzdos raumuo. Gali būti, kad šis žaidėjas „Dragūnui“ negalės padėti maždaug tris-keturias savaites.

Rungtynių išvakarėse su Klaipėdos komanda atsisveikino linijos žaidėjas Tadas Stankevičius. Jis išvyko ragauti legionieriaus duonos į Ukrainą. Buvęs dragūnietis ir Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjas sudarė sutartį su keturiolika kartų šios šalies čempione Zaparožės ZTR ekipa.

Priminsime, kad šią ekipą treniruoja vienas iš „Dragūno“ komandos įkūrėjų ir Lietuvos rinktinės trenerių klaipėdietis Artūras Juškėnas.
Žvelgiant nuo sezono pradžios, Klaipėdos rankininkai yra patyrę ir daugiau netekčių: prieš kelis mėnesius dėl kryžminių kelio raiščių plyšio visam sezonui iš rikiuotės iškrito legionierius Antonas Maroko, taip pat pakartotina peties operacija atlikta Jonui Truchanovičiui (aikštėje geriausiu atveju pasirodys tik pavasarį), po menisko operacijos reabilitaciją atlieka vartininkas Lukas Simanavičius.

Visgi „Dragūnas“, atsidūręs ir tokioje situacijoje, sugeba mobilizuotis bei LRL čempionate žingsniuoti be pralaimėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)