Treneriai nubausti už tai, kad sekmadienį (vasario 27-ą d.) Archangelske vykusiose Rusijos Čempionato rungtynėse, kurias laimėjo svečiai iš Irkutsko rezultatu 9:11, visi 20 įvarčių buvo įmušti į savo vartus. „Vodnik“ ekipos puolėjas Viktoras Pivovarovas į savo vartus kamuoliuką pasiuntė visus 11 kartų. Beje, šį farsą per stingdantį šaltį Arhchangelske stebėjo net 1500 žiūrovų.

Išvakarėse dvikovos rezultatas buvo anuliuotas ir rungtynės turės būti peržaistos kovo 3-ią dieną Pamaskvės mieste Obuchove.

RLRF komitetas abiems klubams dar skyrė 300 tūkst. rublių baudas.
„Vodnik“ klubo vadovo Dmitrijaus Minino, komandos trenerio Nikolajaus Jarovičiaus ir žaidėjo V. Pivovarovo likimas spręsis kovo 1-ą dieną, nes minėti asmenys RLRF posėdyje nepasirodė.

Abi komandos elgėsi nesportiškai, nes atkrintamose varžybose norėjo kovoti su silpnesniu varžovu. Spėjama, kad tai taip pat buvo ir savotiškas protestas prieš federaciją.

Rusų žiniasklaida pavadino šias rungtynes gėdingiausiomis pasaulio sporto istorijoje, jas vertino kaip nusikaltimą, laiko mačą „rusiško chokėjaus“ išprievartavimu ir nužudymu.

Ledo riedulys dar vadinamas „rusišku ledo rituliu“ („russkij chokej“) ir skiriasi nuo tradicinio „kanadietiško“, nes yra žaidžiamas futbolo matmenų aikštėje ant ledo su kamuoliuku (o ne rituliu).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)