Lenktynės labai permainingos buvo lietuviams. Anksti iš trasos pasitraukė 26 metų Evaldas Šiškevičius, pradūręs padangą. Ratas buvo pakeistas, bet dėl techninių problemų teko baigti varžybas.

Vėliau iš trasos buvo priverstas pasitraukti 29 metų Ignatas Konovalovas. Jis buvo dikvalifikuotas.

„Privažiavau prie automobilio pasiimti maitinimo, paėmiau tris gertuves. Visada tokiu atveju, kad neprarastume per daug atstumo nuo grupės, vairuotojui padedant šiek tiek atsistumiame. Teisėjui pasirodė, kad kontaktas truko per ilgai ir mane diskvalifikavo. Blogiausia, kad aš to ilgai nežinojau ir apie 60 km važiavau be reikalo, nes teisėjai man nepasakė“, - sakė I. Konovalovas

Geriausiai iš lietuvių pasirodė Žydrūnas Savickas. 24 metų alytiškis užėmė 21-ąją vietą. Jis trasą įveikė per 5 val. 32 min. 13 sek. ir nugalėtojui pralaimėjo 4 min. 48 sek. Iš viso finišavo 60 iš 124 startavusių dviratininkų.

Lenktynių pradžioje Ž. Savickas buvo atsidūręs ant asfalto. „Imdamas iš trenerio gertuvę užvažiavau ant kitos, kurią atpūtė vėjas. Priekinis ratas nuslydo, griuvau. Gerai, kad nieko nenutiko dviračiui, greitai atsistojau“, – prisiminė sportininkas.

Lietuvis trasoje nuolat buvo tarp lyderių arba netoli jų, dažnai atakuodavo. „Džiaugiuosi, kad baigiau varžybas, padariau viską, ką galėjau“, – teigė Ž. Savickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)