Pasibaigus minėtoms rungtynėms, Lietuvos komandos vyriausias treneris Dmitrijus Medvedevas sakė, kad pirmą kartą per visą savo karjerą susidūrė su tokiu neobjektyviu teisėjo sprendimu, kokį trečiame kėlinyje priėmė vyriausias arbitras iš Rusijos Voskresensko miesto.

„Pažiūrėjęs teisėjui pasirodžiusio ginčytino epizodo kartojimą, pamačiau, kad jis įskaitė visiškai nepelnytą varžovų įvartį. Aiškiai matėsi, kad ritulys praskriejo šalia mūsų vartų ir tik rikošetu atsimušęs nuo borto lietė vartų tinklelį, tačiau teisėjo nuomone vartų tinklelis buvo praplyšęs“, – sakė D. Medvedevas.

Įvartį įskaitė varžybų teisėjas D. Romanovas, kuris nusprendė, kad tinklelyje buvo skylė, todėl neva po įvarčio ritulys ir atsidūrė už vartų. Komisijai išanalizavus situaciją, paaiškėjo, kad į tinklelį buvo pataikyta, tačiau kitos pusės, tad jokio įvarčio nebuvo.

Anot HC „Baltica“ prezidento Benedikto Vanago, toks MHL sprendimas yra rimtas įrodymas, kad komanda-naujokė lygoje traktuotina visateise jos nare.

„Labai vertinu ryžtingą MHL žingsnį ginant mūsų teises. Tikiu, kad šis precedentas leis toliau mums žaisti žaidimą, kaip ir dera, tik ant ledo, bet ne teisėjų tarpe“, – sprendimą įvertino B. Vanagas.

Artimiausios HC „Baltica“ varžybos vyks lapkričio 2-ą, 4-ą ir 5-ą dienomis su Klino „Klin“ komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją