Aviacijoje grupinis pilotažas yra vienas sudėtingiausių skraidymo elementų, reikalaujantis didelio pilotų meistriškumo ir susiskraidymo. Skrendant sparnas prie sparno, atstumas tarp lėktuvų sparnų būna labai mažas, todėl menkiausia klaidelė gali būti lemtinga.

Festivalio metu pasirodymo laikas kelis kartus buvo atidėtas dėl dažnai besikeičiančių oro sąlygų, tačiau profesionalūs pilotai patikino, kad nuoseklus jų pasirengimas ne tik ore, bet ir sausumoje užtikrina, kad tokie skrydžiai būtų visiškai saugūs.

Pasirodymą atliko trys kartu jau seniai skraidantys pilotai – Algimantas Žentelis, Robertas Noreika bei nušalintasis LR prezidentas ir europarlamentaras Rolandas Paksas. Šeštadienio vakarą festivalio „Sveika, Neringa“ dalyviai tęsia su grupinėmis „Nike“ mankštomis bei diskoteka, kuriai diriguos Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)