2014 m. rugpjūčio 16-28 dienomis Kinijoje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse dalyvauja sportininkai iki 18 metų. Į Nanzingą vyks virš dvidešimt Lietuvos atstovų, iš kurių didžiausias delegacijas siunčia krepšininkai ir plaukikai. Jaunieji paplūdimio tinklininkai taip pat turi galimybių patekti į šį sąrašą, jeigu sugebės savo atrankos grupėse užimti pirmąsias vietas.

Šį savaitgalį Antalijoje vykstančiame Jaunimo kontinentinės taurės finaliniame etape paaiškės 6 olimpiadoje Europą atstovausiančios vaikinų ir merginų poros. S. Vaičiukynaitė ir U. Andriukaitytė E grupėje kovos su Ukrainos ir antrąja Turkijos poromis. E. Vaškelis su M. Navicku F grupėje varžysis su Čekijos ir Austrijos tinklininkais.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas lietuvių galimybes vertino realistiškai: „Merginos susidurs su pajėgiomis ukrainietėmis Darija Udovenko ir Alina Demydova, kurioms pernai Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato ketvirtfinalyje nusileido 1:2. Turkijos antrą porą turėtume įveikti. Vaikinų pogrupyje žais Europos jaunių vicečempionai austrai, čekai irgi nepėsti. Gera žinia yra tai, kad net ir neužėmus grupėje pirmos vietos, yra šansų patekti į olimpiadą. Europai gali būti skirtos dar dvi papildomos vietos, jei kai kurios Afrikos šalys nepajėgs išsiųsti savo sportininkų.“

Į finalinį Kontinentinės taurės etapą lietuviai pateko sėkmingai pasirodę praėjusią vasarą Tartu (Estija) vykusiame atrankos etape. Simona Vaičiukynaitė ir Urtė Andriukaitytė nugalėjusios estes ir lenkes savo grupėje užėmė pirmą vietą, o Edvinas Vaškelis su Matu Navicku įveikė estus ir vengrus, bet pralaimėjo lenkams ir buvo grupėje antri.

Dar nė aštuoniolikto gimtadienio nesulaukę jaunieji talentai jau gali pasigirti skambiais titulais. E. Vaškelis ir M. Navickas šiemet su Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ tapo Lietuvos aukščiausiosios tinklinio lygos nugalėtojais, o Kauno „Heksoje“ žaidžiančios merginos – vicečempionėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją