„Iš pagarbos L. Armstrongui JAV Antidopingo agentūros (USADA) Vykdomasis komitetas nusprendė neatiduoti „Tour de France“ čempiono titulo kitam sportininkui ar kitaip nepakeisti sportininkų rikiuotės“, - pranešė USADA atstovai.

Neseniai viena didžiausių pasaulio sporto prekių gamintojų „Nike“ nutraukė savo rėmimo sutartį su L. Armstrongu. „Nike“ pridūrė, kad nutraukia šį bendradarbiavimą dėl to, kad L. Arsmtrongas įsivėlė į dopingo skandalą ir daugiau nei dešimtmetį apgaudinėjo firmą, su kuria buvo pasirašęs reklamos sutartį.

Primename, kad 41-erių metų L. Armstrongas neteko savo septynių „Tour de France“ čempiono titulų. Taip nusprendė JAV Antidopingo agentūra (USADA). Visi sportininko pasiekimai nuo 1998 metų rugpjūčio 1 dienos yra panaikinti, jis diskvalifikuojamas iš visų varžybų iki gyvos galvos.

L. Armstrongas, kuris nuo praėjusių metų dalyvauja triatlono varžybose, nutarė neteikti apeliacijos dėl Antidopingo agentūros kaltinimų. Jis tikino pavargęs kovoti su įtarimais.

Dviratininkas laimėjo „Tour de France“ 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 ir 2005 metais.

L. Armstrongas pasitraukė iš dviračių sporto 2005 metais, bet sugrįžo 2009 metais ir sportavo iki 2012 metų vasario.

USADA tikina, kad 10 L. Armstrongo buvusių komandos draugų yra pasirengę liudyti prieš jį.

Antidopingo agentūra nustatė, kad 40-metis dviratininkas varžybose kovėsi negarbingai ir naudojo uždraustus preparatus: eritropoetiną (EPO), steroidus ir kraujo perpylimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)