Atlikus pakartotinius dopingo mėginių tyrimus akredituotose laboratorijose nustatyta, kad 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse „nešvarūs“ buvo dar 8 sportininkai iš Rusijos, Kazachstano ir Baltarusijos.

Labiausiai nukentėjo Kazachstano delegacija, iš kurios atimti net trys aukso medaliai – juos prarado moterų sunkiosios atletikos varžybose dalyvavusios Zulfija Činšanlo (svorio kategorija iki 53 kg), Maja Maneza (svorio kategorija iki 63 kg) ir Svetlana Podobedova (svorio kategorija iki 75 kg). Jų dopingo mėginiuose aptikta draudžiamo preparato stanozololio.

Dėl tos pačios priežasties bronzos medalis atimtas iš baltarusės Marinos Čkermankovos (svorio kategorija iki 69 kg). Taip pat diskvalifikacijos sulaukė 4-ąją vietą tose pačiose varžybose užėmusi baltarusių sunkiaatletė Dzina Saznavec ir sunkiaatletis Eugenijus Žarnasekas, dalyvavęs svorio kategorijos 105 kg ir daugiau varžybose ir užėmęs 9-ąją vietą.

Diskvalifikuoti ir du Rusijos lengvaatlečiai – šuolininkas su kartimi Dmitrijus Sarodubcevas (4-oji vieta) bei kūjo metimo varžybose dalyvavęs Kirilas Ikonikovas (5-oji vieta). Abiejų jų organizmuose aptikta draudžiamo preparato turinabolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)