Jau po trumposios programos (45,34 balo) trečiojoje pozicijoje įsitvirtinusi Lietuvos pora šeštadienį su 104,5 balo (asmeninis rekordas) užėmė trečią vietą ir laisvojoje programoje.

Bendroje įskaitoje surinkę 149,84 balo Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas net 11,34 balo aplenkė ketvirtojoje pozicijoje likusius baltarusius Tatjaną Danilovą bei Nikolajų Kamiančiuką, kurie po trumposios programos taip pat turėjo 45,34 balo.

Tai jau trečiasis poros medalis šį debiutinį sezoną sudalyvavus keturiuose tarptautiniuose turnyruose. Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) varžybose Milane (Italija) G. Butkutė ir N. Jermolajevas iškovojo antrą vietą, „ISU Challenger“ serijos varžybose Saranske (Rusija) buvo treti, o Taline (Estija) – ketvirti.

Pora kaskart patvirtina, kad yra verta Europos ir pasaulio čempionatų, vis surinkdama kvalifikacinius Europos ir pasaulio čempionatų taškus už techniką, kuriuos yra nustačiusi Tarptautinė čiuožimo sąjunga. Atranka į minėtus čempionatus yra ypač sudėtinga, tačiau suaugusių porinio čiuožimo varžybų debiutantai šį atrankos barjerą įveikė jau savo pirmųjų varžybų metu.

Porinių šokių varžybas Lenkijoje laimėjo Vokietijos sportininkai Aliona Savchenko ir Bruno Massotas (209,60 balo), o sidabras atiteko italams Nicolei Della Monicai ir Matteo Guarise'ui (191,98 balo).

Lietuvos šokių ant ledo pora liko šešta

Sekmadienį Lenkijoje pasibaigusiose Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) „Challenger“ serijos dailiojo čiuožimo „Warsaw Cup“ varžybose Lietuvai atstovaujantis Taylor Tran bei Sauliaus Ambrulevičiaus duetas šokių ant ledo varžybose užėmė šeštą vietą.

Šeštąsias vietas trumpojoje bei laisvojoje programose užėmę Lietuvos čiuožėjai iš viso surinko 123,72 balo ir aplenkė tris poras.

Nugalėtojais tapo Italijos šokėjai Charlene Guignard ir Marco Fabbris (169,72 balo), aplenkę Natalią Kaliszek ir Maksimą Spodirevą (147,52 balo) iš Lenkijos bei Cecilią Toern ir Jussiville'ą Partaneną (136,92 balo) iš Suomijos.

Moterų varžybose Aleksandra Golovkina ir laisvojoje programoje (83,29 balo) tenkinosi septinta pozicija bei su 131,16 balo liko septinta bendroje įskaitoje.

Nugalėtoja tapo rusė Jelizaveta Tuktamyševa (192,93 balo), aplenkusi į antrą vietą po laisvosios programos pakilusią tėvynainę Serafiną Sachanovič (176,41 balo) bei į trečiąją poziciją smuktelėjusią Anastasiją Galustian (162,68 balo) iš Armėnijos.

Po trumposios programos keturioliktojoje pozicijoje tarp penkiolikos dalyvių buvusi Elžbieta Kropa sekmadienį nestartavo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)