Tai paaiškėjo po to, kai trečiadienio 12 valandą Niujorko laiku (19 val. Lietuvos) dar vienerių metų sutartį su lietuviu turėjęs „Devils“ klubas paskelbė, jog NHL kontraktų rinkoje siūlo išpirkti D. Zubraus sutartį.

Pagal NHL taisykles, 3,1 mln. dolerių vertės sutartį per 24 val. nuo „Devils“ klubo pareiškimo galėjo išpirkti bet kuris NHL klubas. Ketvirtadienį 19 val. Lietuvos laiku paaiškėjo, jog D. Zubrui kontrakto nepasiūlė joks kitas klubas ir D. Zubrus tapo laisvu agentu.

„Devils“ klubas už likusius metus pagal kontraktą privalės lietuviui sumokėti du trečdalius metų atlyginimo.

Lietuvoje atostogaujantis D. Zubrus tokio „Devils“ žingsnio nedramatizavo.

„Žaidėjams, kuriems daugiau nei 35-eri metai, tokie dalykai atsitinka dažnai. Ieškosiu kito klubo NHL, o apie Europą kol kas negalvoju. Žinoma, būtų buvę geriau tapti laisvu agentu birželį, kai komandos ieško laisvų agentų ir komplektuoja sudėtis. Tačiau esu ramus ir ieškausi naujo klubo Amerikoje“, - portalui hockey.lt sakė D. Zubrus.

Penktadienį Vilniuje Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentas D. Zubrus rengia jau įprasta tapusią spaudos konferenciją, kurioje ledo ritulininkas pristatys savo paramą Lietuvos vaikų ledo ritulio lygos žaidėjams ir pasidalins mintimis apie ateitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)