WDSF pasaulio reitingas parodo, kokią poziciją šokėjų pora užimta tarp visų federacijai priklausančių ir toje grupėje besivaržančių porų. Pagal WDSF sistemą, poros, patenkančios į pasaulio reitingo geriausiųjų 50-tuką, turi teisę pagal nustatytą tvarką didelėse varžybose praleisti pirmą turą ir savo pasirodymą pradėti iš karto nuo antro etapo.

Šių metų pabaigoje Lietuvos sportinių šokių federacijai (LSŠF) priklausė net devynios tokios poros.

Profesionalų lygos standartinių šokių grupėje – pirmoji vieta WDSF profesionalų lygos standartinių šokių grupės pasaulio reitinge šiemet triumfuoja Lietuvos šokėjai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė (Kauno „Sūkurys“).

Antroje vietoje yra šių metų Europos čempionai Benedetto Ferruggia ir Claudia Koehler iš Vokietijos, o trečią vietą reitinge užima Italijos atstovai Marco Cavallaro ir Letizia Ingrosso. Šios grupės pasaulio reitinge yra užregistruota 118 porų.

WDSF suaugusiųjų standartinių šokių grupės pasaulio reitinge Lietuvos šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (KCSM – Kauno „Kaspinas“) užima trečią vietą nusileisdami tik reitingo lyderiams, pasaulio vicečempionams Dmitrijui Žarkovui ir Olgai Kulikovai iš Rusijos bei antroje vietoje atsidūrusiems pasaulio čempionams iš Vokietijos Simonei Segatori ir Annetei Sudol.

Kiti Lietuvos šokėjai, patenkantys į šios grupės pasaulio reitingo geriausiųjų 50-tuką: Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“) užima 5-tą vietą, Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Kauno „Sūkurys“ – Gargždų „Rolina“) – 37-tą vietą, o Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė (Vilniaus „Dileksa“) – 42-ą vietą. Šios grupės pasaulio reitinge yra užregistruotos 2132 poros.

LSŠF ypač džiaugiasi, kad šioje grupėje net dvi šokėjų poros iš Lietuvos patenka į geriausiųjų 10-tuką. Kadangi 2015 m. suaugusiųjų standartinių šokių pasaulio čempionatas bus organizuojamas būtent Lietuvoje, Vilniaus „Siemens“ arenoje, tikimasi, kad dvi geriausios šalies poros jame varžysis palaikomos namų sienų ir pademonstruos aukštus rezultatus.

WDSF profesionalų lygos Lotynų Amerikos šokių grupės atstovai Valerijus Osadčenka ir Sandra Kniazevičiūtė (Kauno „Sūkurys“) pasaulio reitinge užima 9-tą vietą. Šioje grupėje pirmoji vieta priklauso Andrejui Zaicevui ir Elizavetai Čerevičnajai iš Rusijos, antroje pozicijoje yra taip pat Rusijos atstovai Vitalijus Pantelejevas ir Angelina Nečchajeva, o trečioji vieta atitenka Martino Zanibellato ir Michelei Abildtrup, atstovaujantiems Danijai. Šios grupės pasaulio reitinge yra užregistruota 114 porų.

Kiti Lietuvos šokėjai, patenkantys į pasaulio reitingo geriausiųjų 50-tuką WDSF suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupės pasaulio reitinge Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (VSM – Vilniaus „Ratuto“) užima 40-ą, o Dmitrijus Buninas ir Polina Mamykina (Kauno „Dance Innovation Team“) – 46-tą vietą. Šios grupės pasaulio reitinge yra užregistruotos 2622 poros. W

DSF jaunimo standartinių šokių grupės pasaulio reitinge Karolis Michalas Tomeckis ir Austėja Bliujūtė (Kauno „Sūkurys“) užima 16-tą vietą. Reitinge užregistruota 817 porų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją