„Jūsų pasiekimas yra sportininkų ir trenerių pergalė. Tai – Jūsų talentų, darbštumo ir kantrybės įvertinimas, kuriuo didžiuojasi visa Lietuva. Jūsų kovingumas, tikėjimas savimi ir pasiekimai stiprina ir vienija mūsų Tėvynę, įkvepia dėl jos stengtis ir ryžtis patiems drąsiausiems iššūkiams“, – sakė šalies vadovė.

Prezidentė palinkėjo sportininkams ir toliau išlaikyti kovotojų dvasią, aktyviai garsinti Lietuvos vardą, atrasti joje stiprybės šaltinį ir visada didžiuotis, kai po pergalių skamba mūsų šalies himnas ir į viršų kyla valstybės trispalvė.

Birželio mėnesį vykusiose Europos žaidynėse 20-yje sporto šakų varžėsi daugiau kaip 6 tūkstančiai sportininkų iš 50 šalių. Du aukso (kanojininkas Henrikas Žustautas ir plaukikas Andrius Šidlauskas), vieną sidabro (A. Šidlauskas) ir keturis bronzos medalius (badmintonininkas Kęstutis Navickas, sambo imtynininkai Rūta Aksionova ir Radvilas Matukas bei paplūdimio tinklinio duetas – Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė) laimėję lietuviai galutinėje šalių rikiuotėje užėmė 24 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)