Europos čempionų klubų taurės varžybos vyksta analogišku principu kaip ir Europos lengvosios atletikos komandiniai čempionatai. Klubas į kiekvieną rungtį deleguoja po vieną sportininką, kurio užimta pozicija varžybose atneša tam tikrą kiekį taškų.

„Cosma“ klubo nariai – bemaž visas Lietuvos lengvosios atletikos elitas. Į klubų taurės varžybas vyks Europos ir pasaulio jaunimo vicečempionė, Universiados sidabro medalininkė Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį), Europos bei pasaulio jaunimo čempionas Andrius Gudžius (disko metimas), Europos čempionato prizininkė ir Universiados čempionė Lina Grinčikaitė (100 m), Europos vicečempionas Raivydas Stanys (šuoliai į aukštį), Universiados prizininkės Sonata Tamošaitytė (100 m barjerinis bėgimas) ir Eglė Balčiūnaitė (800 m), Hamburgo maratono nugalėtoja Diana Lobačevskė bei kiti. Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse dalyvavo po penkis „Cosma“ narius, praėjusių metų Europos čempionate Ciuriche – net 17, o šių metų Europos uždarų patalpų čempionate – penki (iš viso dalyvavo šeši lietuviai).

Apdovanojimai iš įvairių amžiaus grupių Europos bei pasaulio čempionatų, studentų universiadų, būrys išugdytų olimpiečių, lengvosios atletikos rinktinės narių ir šalies rekordininkų. Visa tai – lengvosios atletikos sporto klubo „Cosma“ ilgamečio ir nuoseklaus darbo rezultatas. 2000 metais įkurtas klubas padėjo tobulėti geriausiems šalies lengvaatlečiams.
Klubo įkūrimo tikslas – plėtoti lengvąją atletiką, padėti sportininkams kokybiškai rengtis varžyboms bei patiems organizuoti varžybas. Nuo 2006 metų klubas pradėjo dar aktyviau dirbti su sportininkais: investuotos didžiulės lėšos, organizuojamos treniruočių stovyklos, sportininkai aprūpinami sportinėmis aprangomis, maisto papildais ir kitomis reikalingomis priemonėmis.

Vienos ryškiausių Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždžių šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir disko metikas Andrius Gudžius „Cosma“ klubo nariais tapo dar būdami paaugliais.

„A. Palšytė klubo nare tapo vos 14-os metų. Į mokomąsias treniruočių stovyklas ji pradėjo važinėti kartu su tuometine šuolių į aukštį rungties lydere Karina Vnukova. Tada Karina garsino klubą ir Lietuvą, dalyvavo Pekino olimpinėse žaidynėse. A. Gudžius į klubą priimtas taip pat labai jaunas. Klubo pastangomis išaugo nemaža dalis šių dienų čempionų. Ši karta pavadinta „Naująja banga“, – sakė LLAF generalinė sekretorė N. Medvedeva.

Įkūrus klubą, jo nariais tapo 18 lengvaatlečių, po to šis skaičius išaugo net iki 77. Dabar LLAF taurės klubų varžybose „Cosma“ deleguoja jau ne vieną, bet net tris komandas, kurios visada varžosi dėl apdovanojimų komandinėje įskaitoje.

„Yra labai daug norinčių ateiti į mūsų sporto klubą, tačiau jis nėra guminis. Prieš priimant į klubą, bendraujame su sportininku ir treneriu, žiūrime, kaip kyla jo rezultatai. Yra vienkartinių sportininkų, kurie sublizga vienerius ar dvejus metus, tačiau yra ir tokių, kurie nuosekliai tobulėja“, – pasakojo dabartinė klubo vadovė, buvusi pasaulio rekordininkė Ana Ambrazienė.

Šiemet geriausių šalies lengvaatlečių laukia ir Europos komandinis lengvosios atletikos čempionatas Graikijoje, kuriame Lietuvos komandos pagrindą sudarys būtent SC „Cosma“ klubo nariai. Vasaros sezono metu klubas „Cosma“ sieks pratęsti pergalių seriją ir svarbiausiose sezono varžybose bei LLAF taurės varžybose triumfuoti aštuntus metus iš eilės.