Vizito metu LLAF atstovai buvo supažindinti su varžyboms skirta aukštos klasės „Lutzigrund“ varžybų arena, treniruočių stadionais, apgyvendinimui skirtais viešbučiais, maratono ir ėjimo trasomis bei visų šių objektų išsidėstymu.

„Šveicarai labai rimtai ruošiasi šiam čempionatui, deda daug vilčių ir tikisi, jog bus didelis žiūrovų susidomėjimas“, - sakė N. Medvedeva. – Organizatoriai mano, jog didelis dalyvių skaičius bus ne tik vakaro, bet ir ryto varžybose. Taip leidžia prognozuoti gera Šveicarijos geografinė padėtis bei kaimyninių šalių susidomėjimas pačia lengvąja atletika“.

Ciuriche dalyvavę komandų vadovai buvo supažindinti ir su galutine varžybų programa ir kitais varžybų organizaciniais procesais.

„Norėčiau pabrėžti tai, kad čempionate dalyvausiantys sportininkai bei jų treneriai turėtų atkreipti dėmesį į neįprastai toli nuo pagrindinio varžybų stadiono esančius apšilimo stadionus, kurių bus du – metimų bei šuolių-bėgimo. Nuo apšilimo aikščių keliauti teks apie 5-10 min. specialiu varžybų transportu, todėl bus svarbu apskaičiuoti laiką pasiruošimui“, - teigė N. Medvedeva, kuri taip pat užsiminė apie čempionato metu maratono rungtyje vyksiančią komandų įskaitą bei pačios trasos sudėtingumą.

Nijolė Medvedeva Ciuricho stadione

„Maratono trasa bus nelengva bei kalnuota. Bėgimas kaip ir sportinio ėjimo rungtys vyks gražiame miesto centre. Bus sunku, tačiau visiems suteikiamos vienodos sąlygos ir galimybės“, - įspūdžiais dalinosi LLAF generalinė sekretorė. - Jau greitai virtuali trasos versija bus patalpinta čempionato interneto puslapyje“.

Kita bendra informacija:

- tikimasi 370 tūkst. televizijos žiūrovų prie televizijos ekranų;
- numatoma 5 tūkst. lankytojų iš užsienio;
- per dieną bus parduota 20 tūkst. bilietų;
- stadione 25 tūkst. vietų žiūrovams;
- dalyvaus 2,1 tūkst. savanorių ir 2 tūkst. žiniasklaidos atstovų;
- bus kovojama dėl 47 medalių 47 komplektų;
- komandoms bus skirta 12 viešbučių;
- varžybų biudžetas siekia apie 35 mln. Šveicarijos frankų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)