„Aš myliu Lietuvą ir man didžiulė garbė ginti jos garbę. Tai šalis, kurioje gimiau ir kuri mane augina. O Rusija... Taip, mano šaknys rusiškos, tačiau niekada neatstovaučiau kitai šaliai nei Lietuva. Europos ir pasaulio čempionatai man yra ypatingi, tai tikslas kuriuo gyvenu ištisus metus. Tai motyvacija, kuri skatina eiti pirmyn, tobulėti ir padaryti geriausia, ką sugebu“, - sako A. Golovkina.

Geriausia Lietuvos čiuožėja ilgai prašė tėvų, kad nuvestų ją į dailiojo čiuožimo treniruotes. Mergina pasakojo, kad tai buvo jos, o ne tėvų noras ir ji labai dėkinga, kad šeima išpildė jos vaikystės svajonę.

„Čiuožti pradėjau 5-erių. Kaip ir daugelis mažų mergaičių, taip ir aš, svajojau būti čiuožėja. Ir tikrai nebuvo nė dienos, kad gailėčiausi savo sprendimo. Žinoma, būna sunkių akimirkų, kai skaudžiai krenti, kai nepavyksta atlikti vieno ar kito elemento. Bet pabundi ryte ir vienintelis noras – čiuožti – sugrįžta “, - šypsosi mergina.

A. Golovkina pasakoja, kad ji, kaip ir visi čiuožėjai, krenta. Ir krenta dažnai. Tai – neatsiejama treniruočių ant ledo dalis. Ledo meistrė sutinka – tai viena pavojingiausių pasaulyje sporto šakų.

„Jei krenti per varžybas, dažniausiai nieko nejauti – veikia adrenalinas ir skausmo nejauti. Kartą man plyšo raumuo, bet tik atslūgus emocijoms ir pasibaigus programai pajutau, kad nebegaliu paeiti. O per treniruotes visko būna – ir ant galvos, ir ant užpakalio krentu. Dažniausiai, aišku, kenčia užpakalis“, – juokiasi Aleksandra.

Čiuožimas A. Golovkinai yra visas jos gyvenimas. Ir kaip sako pati, visi jos tikslai gyvenime dabar susiję su čiuožimu. Šiemet ji jaučiasi kur kas stipresnė tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Be to, neslepia, kad dar niekada neturėjo tokių artimų širdžiai ir mylimų programų, kaip šįkart.

„Man labai patinka tiek trumpoji, tiek ilgoji programa. Labai gerai jaučiu jas. Gal tai padeda ne tik galvoti apie šuolius, bet ir mėgautis, įsijausti ir pajausti.“

A. Golovkiną įkvėpė praėjusių metų Europos šokių ant ledo čempionai Gabriella Papadakis ir Guillaume'as Cizeronas. Būtent jų laisvoje programoje skambėjusią muziką Lietuvos atstovė pasirinko savo laisvam šokiui. Kaip jaunajai čiuožėjai seksis Europos čempionate Bratislavoje, sužinosime labai greitai – trumpą programą ji atliks trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)