L. Diacką TOK jau anksčiau suspendavo dėl įtarimų kyšininkavimu ir teigiamų dopingo slėpimo. Bylą tiria Prancūzijos policija. 82-ejų metų L. Diackas pasaulio lengvajai atletikai vadovavo 16 metų, kol rugpjūtį jį prezidento pareigose pakeitė britas Sebastianas Coe.

L. Diackas yra dopingo skandalo, liečiančio Rusijos lengvaatlečius, pačiame epicentre. Jo sūnus Papa Massata, patarėjas Habibas Cisse ir buvęs IAAF antidopingo komiteto vadovas Gabrielis Dolle taip pat yra šios bylos įtariamieji.

L. Diackas įtarimas ėmęs kyšius tam, kad nebūtų taikomos sankcijos keliems Rusijos sportininkams, kurie vartojo dopingą 2011 metais prieš Londono olimpines žaidynes“, - rašoma praėjusią savaitę Prancūzijos prokurorų išplatintame dokumente.

TOK taip pat sureagavo į pastaruosius įvykius.

„Vykdomasis komitetas pritarė Etikos komisijos siūlymui atimti iš suspenduoto buvusio IAAF prezidento L. Diacko TOK garbės narystę“, - antradienį paskelbė TOK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)