Penkerius metus po avarijos žaizdas laižęsis K. Smirnovas parodė ryžtą sugrįžti, bet ilgai neištvėrė. Praėjusį rudenį ir šį pavasarį vienas garsiausių praėjusio dešimtmečio šalies kovotojų įveikė abu savo priešininkus: ukrainietį Sergejų Sokhą ir lenką Gregorijų Lenartą.

Norvegas Ingaras Storsve, su kuriuo susirems šeštadienį Vilniuje, K. Smirnovui bus paskutinis išbandymas. Tokį sprendimą kovotojas teigė priėmęs pasitaręs su treneriais ir gydytojais.

„Turėjau daug traumų, kurios neleidžia sportuoti taip, kaip norėčiau, ir siekti tokių rezultatų, kokių norėčiau. Ateina laikas užleisti kelią jaunesniems“, – konstatavo K. Smirnovas.

Bet būsimo jo oponento žinia apie lietuvio karjeros pabaigą nesujaudino.

„Aš jį kaip reikiant išleisiu į pensiją. Esu vikingas, todėl jokių nuolaidų nebus“, – šyptelėjęs pažadėjo I. Storsve.

Jei K. Smirnovui „Siemens“ arenos publika šiltų ovacijų veikiausiai negailės, skandalingasis Remigijus Morkevičius turėtų jaustis ne taip ramiai. 32-ejų kaunietis ringe pasirodys pirmą kartą po Lietuvą pašiurpinusio incidento, kuomet praėjusį pavasarį būdamas neblaivus gatvėje spyrė į veidą praeivei.

Bet pats R. Morkevičius demonstravo ramybę.

„Kaip ir visą laiką, jaučiuosi atsipalaidavęs, viskas gerai“, – nedaugžodžiavo „KOK Hero's“ turnyro dalyvis, prieš kurį stos ispanas Juanas Martinezas.

Kaip ir R. Morkevičius, tradiciniuose mišrių kovos menų turnyruose Vilniuje ilgesnį laiką nesirodė Sergejus Maslabojevas. Tik dėl kitokių priežasčių: prieš trejus metus tarp klaipėdiečio ir Lietuvos bušido federacijos (LBF) prezidento Donato Simanaičio perbėgus juodai katei, sportininkas rinkosi kovas bokso ar tailandietiško bokso ringuose.

Su S. Maslabojevu šįkart pirštines surems Lietuvos publikai jau pažįstamas sunkiasvoris Pavelas Voroninas iš Moldovos.

Šalies kovinio sporto mėgėjai puikiai žino ir Igną Barysą, iš kurio visada laukia efektingų pasirodymų ar bent jau pareiškimų. Kaunietis pasistengė neapvilti savo gerbėjų jau per penktadienį vykusią turnyro dalyvių svėrimo ceremoniją: stojęs akis į akį su varžovu iš Japonijos Date Kazuki, I. Barysas šį be skrupulų nustūmė į šoną. Tiesa, čia pat šypsodamasis lietuvis mirktelėjo savo priešininkui ir paskui draugiškai spaudė jam ranką.

„KOK Hero's“ turnyras „Siemens“ arenoje prasidės šeštadienį, 19 val.

„KOK Hero's“ turnyro kovų sąrašas

Martynas Jasiūnas – Dawidas Mirkowskis (Lenkija) (atidarymo dvikova)
Herkus Lukošiūnas – Piotras Trzesniewskis (Lenkija)
Karolis Buslys – Jouou Date (Japonija)
Martynas Danius – Janas Lodzikas (Lenkija)
Kęstutis Smirnovas – Ingaras Storsve (Norvegija)
Mindaugas Verzbitskas – Karolis Szalowskis (Lenkija)
Deividas Danyla – Stanislavas Renica (Moldova)
Ignas Barysas – Date Kazuki (Japonija)
Karolis Liukaitis – Matthiasas Ibbsa (Olandija)
Tomas Pakutinskas – Umitas Polatas (Turkija)
Remigijus Morkevičius – Juanas Martinezas (Ispanija)
Tadas Jonkus – Jordannas Pikeuras (Olandija)
Sergejus Maslabojevas – Pavelas Voroninas (Moldova)

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)