Sportininkas olimpietis numetė 5 kg raumenų ir 3 kg riebalų masės. „Varžybų sąlygos ekstremalios, o įtampa maksimali. Milžiniškas fizinis ir emocinis krūvis bei neigiamas kalorijų balansas būtent ir turėjo įtakos ryškiam svorio pokyčiui“, – komentavo Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas dr. Dalius Barkauskas.

Pasak D. Barkausko, labai svarbu, kad svoris pilnai atsistatytų. Antraip kitame etape, kuris prasideda jau lapkričio 19 d., sportininkui vėl gresia svorio netekimas. Tai gali turėti neigiamos įtakos jo savijautai, darbingumui ir koncentracijai.

„Jeigu ir kitame etape svoris kris, finišui manęs gali ir neužtekti. Kol svorio atstatymų rūpinasi fizioterapeutai, ir pats atsakingai ruošiuosi kitam etapui. Bandau atsigauti, pailsėti, ne tik mėgaujuosi geru maistu, bet mėginu iš tiesų atsivalgyti. Taip pat treniruojuosi – reikia atgauti formą“, – pasakojo R. Milevičius.

„Tai techninė sporto šaka ir sudėtingas, kompleksiškas užsiėmimas, reikalaujantis ne tik gero fizinio pasirengimo, bet ir komandos vieningumo, patirties, orientacijos“, – sakė D. Barkauskas. Nereikia pamiršti ir regatos specifikos – etapai trunka po 20 parų, buriuotojams nebūtinai pasiseka pailsėti. Įgulą permirksta nuo didžiulių bangų, audrų, juos kankina miego trūkumas, temperatūrų kaita.

Be to, regata garsėja milžiniška konkurencija. Jachtos plaukia arti viena kitos, įgulos stengiasi neatsilikti. Komandiniu lygmeniu įgula turi būti itin susitelkusi. Individualiu – varžybos pareikalauja jėgos, ištvermės ir valios pastangų.

R. Milevičius tvirtino, jog nepaisant sunkių akimirkų, niekuomet nėra net pagalvojęs „jau gana“. Būtent iššūkiai, atsakomybė ir gera komandinė dvasia kaip tik ir motyvuoja plaukti toliau.

„Visą „Brunel“ komandą į priekį varo entuziazmas. Atmosfera jachtoje tiesiog puiki. Pažiūrėjus iš šono, galėtume atrodyti atsipalaidavę ir besimėgaujantys. Net ir sunkiais momentais palaikome gerą nuotaiką, išliekame draugiška ir vieninga komanda“, – tvirtino sportininkas.

Tiek „Volvo Ocean Race“, tiek Lietuvos istorijoje lietuvis šioje taurėje dalyvauja pirmąkart. Tai buriuotojai laiko prestižo reikalu. Aukščiausio lygio profesionalų lenktynes aplink pasaulį galima prilyginti Dakaro raliui ar „Tour De France“ dviračių lenktynėms. Spalio pradžioje startavęs „Volvo Ocean Race“ truks iki kitų metų liepos. Iš viso devynis etapus turintis regatos maršrutas driekiasi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km).

Kitas etapas prasidės trečiadienį 18 val. Lietuvos laiku. Jį bus galima stebėti ČIA.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)