Po ekspertų Robino Parisotto ir Michaelo Ashendeno atlikto tyrimo paaiškėjo, kad nuo 2001 iki 2012 metų olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionatuose trečdalį medalių ištvermės rungtyse laimėjo sportininkai su įtartinais tyrimais.

Didelė tikimybė, kad 800 iš šių sportininkų vartojo dopingą. Nepaisant įtartinų tyrimų, nė vienam sportininkui  apdovanojimas nebuvo atimtas. Tarp „įtariamųjų“ yra 146 medalininkai, iš kurių - net 55 aukso. 10 medalių Londono olimpiadoje laimėjo sportininkai, kurių dopingo tyrimai taip pat įtartini.

Rusija apibūdinama kaip „kraujo tyrimų centras“ – daugiau nei 80 proc. medalių laimėjo rusų sportininkai su įtartinais dopingo tyrimų rezultatais.

18-ai Kenijos sportininkų, kurie iškovojo medalius, ir septyniems garsiausiems sportininkams iš Didžiosios Britanijos reikia dar papildomo patikrinimo.

Vienų iš pasaulio lengvosios atletikos žvaigždžių – jamaikiečio Usaino Bolto ir Mo Farah iš Didžiosios Britanijos - dopingo patikrinimo rezultatai nesukėlė įtarimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)