Medalius iškovojo M. Gudas, rudų diržų bei savo svorio kategorijoje užėmęs pirmą vietą, o absoliučioje svorio kategorijoje pasidabinęs bronzos medaliu, o D. Rudzevičius mėlynų diržų kategorijoje savo svoryje laimėjo antrą vietą, o absoliučioje kategorijoje iškovojo trečią poziciją.

Kasmet Portugalijoje vykstantis atvirasis Europos čempionatas tradiciškai sutraukia kovotojus iš viso pasaulio bei yra laikomas vienomis prestižiškiausių šio kovos meno varžybų. Daugiausiai susidomėjimo sukėlė prestižinės juodųjų diržų absoliučios, neribojamo svorio kategorijos sportininkų kovos.

Čia dalyvavo tokios braziliško džiu-džitsu žvaigždės, 2011 metų pasaulio čempionas Rodolfo Vieira Srouras, Bernardo Faria, Lucio Rodriguesas, Rafaelis Lovato, Victoras Estima ir kiti.

Čia vėl nenugalimas buvo R. Vieira Srouras, antras liko B. Faria, kuriam nepavyksta laimėti prieš varžovą jau trejose varžybose.

Brazilų džiu-džitsu labai išpopuliarėjo 1993 metais, kai garsios brazilų Gracie šeimos atstovai JAV surengė pirmą kovų be taisyklių čempionatą, kuris buvo skirtas išaiškinti efektyviausią kovos stilių.

Pirmuose „Ultimate Fighting Championship“ (UFC) varžybose dominavo Royce'as Gracie. Daugelis sutinka, kad brazilų džiu-džitsu padarė perversmą kovos menų pasaulyje. Minėtas renginys taip pat padarė pradžią mišrių kovos menų sporto pradžiai, kadangi kitų stilių kovotojai į savo treniruočių programą įtraukia brazilų džiu-džitsu kovos techniką ir taktiką. Taip pat šį stilių naudoja savo karių paruošime daugelis elitinių pasaulių kovinių dalinių.

Pradžią brazilų džiu-džitsu davė garsusis dziudo stilius Kodokan. Vienas iš geriausių to meto Kodokan kovotojų (tuo metu dziudo buvo grynai kovinis džiu-džitsu) Mitsuo Maeda Brazilijoje mokė šio meno portugalų politiko sūnus, atsilygindamas už pastarojo pagalbą kuriamai išeivių iš Japonijos bendruomenei.

Gastao Gracie sūnūs vėliau šį kovos meną ištobulino ir pritaikė gatvės kovoms. Šiuo metu labai išpopuliarėjo sportinis džiu-džitsu.

Šį sportą praktikuoja daug pasaulio garsenybių – Holivudo aktoriai Nicolas Cage'as, Jimas Carrey, Michaelas Clarke'as Duncanas, Milla Jovovich, Paulas Walkeris, muzikantai Harley Flanaganas, Tommy Lee, režisierius Davidas Mametas, Johnas Milius, Guy Ritchie ir daug kitų.

Sporto šaka yra mėgstama dėl saugumo ją praktikuojant ir dėl jos realumo savigynos situacijose.

Darius Rudzevičius (dešinėje)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją