Penktadienį 22.00 val. prasidės transliacija iš Glazgo. Šiame Škotijos mieste grumsis vietos publikos numylėtinis Ricky Burnsas ir profesionalų ringe nesuklupęs juodkalnietis Dejanas Zlatičaninas. Tai bus mūšis dėl WBO „International“ titulo taip pat lengvo svorio kategorijoje. Nugalėtojo diržą gins Didžiosios Britanijos atstovas.

Ypač didelį susidomėjimą kelia T. Crawfordo akistata su Y. Gamboa. Čempiono vardą gins 26-erių metų amerikietis, kuris populiarios bokso interneto svetainės boxrec.com reitinge užima antrą vietą tarp lengvo svorio kategorijos boksininkų. WBO titulą T. Craworfdas iškovojo šių metų kovą, kai Glazge palaužė škotą R. Burnsą. Tai buvo vienintelė šio JAV boksininko kova ne Amerikoje.

T. Crawfordas turėtų sulaukti aistringo žiūrovų palaikymo, nes Omaha yra jo gimtasis miestas. 173 cm ūgio amerikietis yra 7 centimetrais aukštesnis už priešininką. Įdomus sutapimas – ir T. Crawfordas, ir Y. Gamboa profesionalų ringe laimėjo 23 kovas. Vienodas ir nokautų skaičius – 16.

32-ejų metų kubietis yra 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių čempionas lengviausio (musės) svorio kategorijoje (iki 50,8 kg), 2005 metų pasaulio mėgėjų pirmenybių bronzos medalio laimėtojas, keturiskart Kubos čempionas. Jis yra buvęs WBA (Pasaulio bokso asociacijos) ir IBF (Tarptautinės bokso federacijos) pasaulio čempionas puslengvio svorio kategorijoje (iki 57,2 kg).

Y. Gamboa prieš septynerius metus pabėgo į Vokietiją, paskui išvyko gyventi į JAV. Beje, šis atletas anksčiau gyveno labai vargingai ir buvo priverstas parduoti olimpinį aukso medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją