Pirmame raunde aiškiai dominavo E. Petrauskas, visi teisėjai vienbalsiai 10:9 skyrė pergalę lietuviui. Antrame raunde iniciatyvą perėmė puertorikietis, šįkart visi teisėjai 10:9 įžvelgė E. Petrausko varžovo pranašumą.

Viską lėmė paskutinis trečias raundas. Jame vyko atvira kova, kurioje dominavo puolimas, o ne gynyba. Per paskutines dešimt sekundžių boksininkai apsikeitė daugybe smūgių. Teisėjai įžvelgė daugiau tikslių D. Zorrillos smūgių – du teisėjai puertorikiečiui skyrė pergalę trečiame raunde 10:9, vienas skyrė lietuviui 10:9.

Galutinis rezultatas 2:1 (29:28, 29:28, 28:29) E. Petrausko varžovo naudai.

2012 metų olimpiados ir šių metų Europos čempionato prizininkas pasitraukė iš kovos dėl pasaulio čempionato medalių ir kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Vietas olimpiadoje užsitikrins pasaulio čempionato finalininkai.

Galimybę iškovoti olimpinį kelialapį E. Petrauskas turės kitais metais vyksiančiose AIBA profesionalų lygos kovose ir atrankos turnyre.

Po apmaudaus pralaimėjimo E. Petrauskas sunkiai rinko žodžius.

„Tikėjausi laimėti. Stengiausi, dariau viską, ką moku geriausia, atidaviau visas jėgas iki pat finalo gongo. Buvau įsitikinęs, kad teisėjas pakels į viršų mano ranką, bet… Pačia kova nesu nusivylęs, neišgirdau ir trenerio priekaištų. Ką galėjau, tą padariau, bet nugalėtoją lemia teisėjai. Kova dėl olimpinių kelialapių tuo nesibaigė, padarysiu viską, kad vėl kovočiau dėl olimpiados medalio.“

„Po tokios kovos sunku ką nors komentuoti. Ne vienos šalies atstovai tikino, kad į viršų turėjo kilti Evaldo ranka. Ir tai ne tik mūsų subjektyvi nuomonė. Tai tvirtino bokso madas pasaulyje diktuojančių – Ukrainos, Uzbekistano, Kazachstano ir kitų šalių treneriai. Nors Dohoje vykusiame AIBA kongrese buvo daug kalbėta apie skaidrumą, bet niekas nepasikeitė – nepatenkintų teisėjavimu yra daug“, – nusivylimo teisėjų sprendimu neslėpė treneris Vladimiras Bajevas. – Pirmame raunde Evaldas kovojo puikiai, bet po antro raundo paskelbus rezultatą, netikėtai pamatėm, kad persvara pakrypo varžovo naudai. Todėl paskutiniame raunde jau reikėjo „aštrinti“ kovą. Buvo daug apsikeitimų smūgiais, todėl tokioje kovoje pergalę gali skirti bet kam.“

(E. Petrausko kovos pradžia nuo 1:45:30)

Penktadienį pasaulio čempionato aštunftinalyje kovos Eimantas Stanionis. Europos čempionas susitiks su Venesuelos boksininku Gabrieliu Maestre Perezu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)