Incidentas vėlų penktadienio vakarą įvyko La Korunjos mieste, kur vyko dvikova dėl Ispanijos lengvo svorio (iki 54 kg) čempiono titulo. S. Tejada antrą kartą gynė čempiono titulą, tačiau neatsilaikė prieš bendraamžį kovotoją Moncho Mirasą, turintį „pavojaus“ pravardę.

Situacija – praktiškai analogiška atvejui, praėjusią savaitę užfiksuotam Glazge: po praleisto smūgio į galvą S. Tejada susmuko ringo kampe, prie jo suskubo treneriai ir medikai. Sportininkas buvo žaibiškai išgabentas į ligoninę.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad S. Tejados būklė – labai sunki, boksininkui į smegenis išsiliejo kraujas.

Ispanas buvo skubiai operuotas – šiuo metu jis guli intensyvios terapijos skyriuje, į ligoninę atskubėjo boksininko artimieji, situaciją stebi medikai.

Boksininko treneris Jose Garcia Canastonas informavo, kad situacija – labai sudėtinga.

„Kova buvo labai intensyvi, abu boksininkai praleido daug smūgių“, – teigė jis. Specialistas pripažino, kad įtarimų boksininko būklė jam kėlė dar pačios kovos metu.

„Saulis man sakė, kad nelabai supranta kas vyksta, ne itin gerai orientuojasi situacijoje. Tačiau kovos nutraukti nenorėjo, kadangi teigė tvirtai stovintis ant kojų“, – pripažino treneris.

Sunkios būklės ligoninėje atsidūręs S. Tejada Ispanijos čempionu tapo vasario 26 dieną, kuomet įveikė Davidą Sanchezą. Vėliau jam pavyko apginti titulą dvikovoje su Javieru Diazu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)