Belgijos klubo „Dero Zele-Berlare“ dublerių komandoje T. Pereira dar atstovavo vyrams – tik turėjo ilgus plaukus.

Lytį pakeitusi 32 metų T. Pereira Italijoje gina jau antros moterų tinklinio lygos komandos „Golem Palmi“ garbę. Čia ir užvirė kalbos apie leidimą transeksualui sportininkui iš Brazilijos rungtyniauti su moterimis.

Anot italų laikraščio „Corriere dello Sport“, šalies moterų tinklinio lygos prezidentas Mauro Fabris kreipėsi į Olimpinį komitetą ir nacionalinę federaciją, kad šios instancijos paaiškintų minėto reikalo teisėtumą.

„Gerbiame atskirus sportininkus, tačiau norime žinoti, kokiomis taisyklėmis tokiais atvejais turime vadovautis. Ne visose šalyse lyties keitimo procedūros yra tokios pačios“, – kalbėjo jis.

Italų žiniasklaidos pranešimai persisunkė baime, kad kitos komandos taip pat gali pasirašyti sutartis su transeksualais ir išnaudoti jų fizinę jėgą.

192 cm ūgio T. Pereira laikraščiui „Gazzetta dello Sport“ tvirtino, kad Italijoje ir naujame klube jaučiasi labai gerai.

„Italijoje tinklinio lygis yra labai aukštas ir turiu tikrai sunkiai treniruotis, kad būčiau konkurencinga“, – teigė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)