„Šios rungties atsiradimas yra dėsningas dalykas, mes apie tai galvojome jau seniai. Pastebime, jog bėgimas Lietuvoje populiarėja, bėgikai įgauna stažą ir nori save realizuoti bėgdami ilgesnius nuotolius. Manome, kad dabar yra tikrai tinkamas laikas papildyti bėgimo programą nauju ir ilgesniu nuotoliu“, – teigė bėgimą organizuojančios asociacijos „Sporto renginiai“ vadovas Evaldas Martinka.

Renginio organizatoriai tikisi, jog ilgesnio nuotolio atsiradimas varžybose pritrauks daugiau bėgikų iš kitų miestų bei kaimyninių valstybių: „Organizuodami bėgimo renginius, bendraudami su dalyviais, susidarėme įspūdį, jog yra nemažai bėgikų, kurie dėl 10 km ar mažesnės distancijos net nesiauna sportinių batelių, ką kalbėti apie dalyvavimą varžybose.“

Tūkstančius bėgimo mėgėjų ir profesionalų pritraukiantis „Vilniaus 20 km bėgimas su Živile Balčiūnaite“ pasižymi ir įspūdinga trasa, kuri driekiasi žaliausiu sostinės rajonu – Žvėrynu. 20 km rungties atsiradimas – ne vienintelis pokytis šiame bėgime. Kaip pasakoja organizatoriai, atėjo laikas ir pasikeitimams bėgimo trasoje.

„Anksčiau varžybose vieno rato ilgis buvo 5 km, tad pasirinkus ilgiausią distanciją, sukti 4 ratus būtų kiek nuobodu. Naujos rungties atsiradimas sąlygojo ir trasos pokyčius – šiais metais ilginame rato ilgį iki 10 km. Apie atsinaujinusią bėgimo trasą galvoti pradėjome vos tik prasidėjus naujo tilto statyboms Geležinio vilko g. ir Goštauto g. sujungus su Vingio parku, kur iki statybų buvo labai prasta šaligatvio danga. Net neabejoju, jog pasikeitusią trasą teigiamai įvertins ir renginio dalyviai“, – sakė E. Martinka.

Kaip ir ankstesniais metais, „Vilniaus 20 km bėgimo“ dalyviai startuos ir finišuos Upės g., o trasa drieksis Maloniosios, Pušų, Vytauto, Mickevičiaus, Kraševskio, Birutės gatvėmis, Vingio parku, pėsčiųjų taku Geležinio vilko g., Goštauto g. ir Baltuoju tiltu.

„Vilniaus 20 km bėgimo su Živile Balčiūnaite“ organizatoriai siūlo nelaukti rudens ir į renginį kviečia registruotis jau dabar. Anksčiau užsiregistravusiems taikomas mažesnis dalyvavimo mokestis, taip pat lieka daugiau laiko treniruotis ir tinkamai pasiruošti bėgimui.

Išbandyti savo jėgas ir registruotis galima į šias „Vilniaus 20 km bėgimo“ distancijas: 20 km, 10 km, 3,5 km bėgimo bei 10 km ir 3,5 km šiaurietiško ėjimo. Vaikams siūloma 1 km rungtis, į kurią iki spalio 12 d. galima registruotis nemokamai.

Į visas „Vilniaus 20 km bėgimo su Živile Balčiūnaite“ rungtis reikalinga išankstinė registracija. Daugiau sužinoti apie renginį bei užsiregistruoti galima interneto svetainėje www.20km.lt.

Pernai „Vilniaus 20 km bėgimo“ dalyviai ir svečiai buvo kviečiami palaikyti organų donorystės ir transplantacijos idėją. Prasminga iniciatyva, skatinanti Lietuvoje kurti gilesnes ir tvirtesnes organų donorystės ir transplantacijos tradicijas, bus tęsiama ir šį rudenį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)