„Esame įsitikinę, kad bėgimas, kaip ir visos kitos aktyvaus gyvenimo formos, suteikia ne tik gyvybingumo, bet ir skatina mus visus jaustis pozityviau“,– sako įmonės bėgikų komandą subūręs AB DNB bankas projektų vadovas Audrius Trinka, pridurdamas, kad jo kolegos renginyje pirmiausia dalyvauja siekdami paremti pačią aktyvaus gyvenimo idėją, padrąsinti savo kolegas bei visus kitus įsijungti į aktyviai leidžiančių laisvalaikį žmonių būrį, o ne dėl sportinio rezultato.

Komandą taip pat subūrusios bendrovės „Cgates“ marketingo departamento vadovas Vygantas Tutlys teigia, jog tokie renginiai gali padėti stiprinti organizacijų vidinę komunikaciją. „Pas mus dirba žmonių, kurie retai būna biure, daug laiko praleidžia keliaudami, tad jiems bendravimas su kolegomis yra labai svarbus, – sako V. Tutlys.

– Tokie renginiai – puiki proga susitikti su kolegomis, pabendrauti neformalioje aplinkoje, pajusti, kuo gyvena kolektyvas. Kiek žinau, besiruošdami bėgimui, dalis mūsų kolegų jau treniruojasi grupelėmis.“ V. Tutlio teigimu, dirbant telekomunikacijų srityje labai svarbu, kad visi komandos nariai bendrautų tarpusavyje, gerai vienas kitą suprastų, jų darbas ir remiasi bendradarbiavimo principu: vienas darbuotojas išrašo sąskaitą, kitas – priima užsakymą, trečias važiuoja pajungti paslaugos ir pan.

„Su kolegomis norime leisti laiką ne tik darbo aplinkoje, bet ir laisvalaikiu, o bėgimas tam puikiai tinka – skatina labiau pasitikėti vienas kitu, suprasti vienas kitą, tad vėliau ir sėkmingiau dirbti sekasi,“ – sako bendrovės „Bitė Lietuva” atstovė ryšiams su visuomene Laura Bielskė, pridurdama, jog tarp šių metų pusmaratonio komandos narių yra bėgančių jau penktąjį kartą.

Be komandos formavimo bei vidinės komunikacijos gerinimo, bėgimas turi ir daugiau naudų organizacijai. Sporto prekių parduotuvių tinklo „Sportland“ marketingo vadybininkė Justina Barauskaitė teigia, kad jų įmonė net kelis kartus per metus užsiima įvairia sportine veikla: slidinėja, bėgioja, plaukia. „Tai ne tik leidžia sustiprinti tarpusavio santykius, „išsportuoti“ susikaupusią įtampą, bet ir leidžia geriau pažinti produktus, kuriuos siūlome savo klientams, – teigia J. Barauskaitė. – Taip mes parduodame ne paprastus batelius su naujausia technologija, bet emociją, kuri apima juos dėvint“.

Tarptautiniai „Nike“ bėgimo renginiai vyksta 34-iuose pasaulio miestuose, juose dalyvauja beveik 400 tūkst. bėgimo entuziastų. Šiais metais Lietuvoje „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ vyks gegužės 26 d., sostinės senamiestyje. Dalyviai kviečiami įveikti 5 km, 10 km ir 21 km distancijas. Daugiau apie varžybas galima sužinoti http://www.nikeasbegu.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)